Uppfylla drömmar

Utbytesstudent poserar

Nu börjar det verkligen närma sig slutet av mitt år i USA och det gör mig både ledsen och glad. Självklart är jag glad att träffa alla vänner hemma igen men det kommer vara otroligt jobbigt att lämna vänner och familj här.

Men oavsett hur starkt jag känner så vet jag att jag kan ta med mig massor av minnen från mina barndomsdrömmar som blivit uppfyllda (gå på Amerikanskt High School, gå på skoldanser och ha husdjur m.m) samt att jag har många fler drömmar som jag fått under mitt år att uppfylla.

Utbytesstudenter går på prom

När jag berättade för mina vänner att jag skulle åka hit i 10 månader och gå på High School så var de såklart förvånade/ lite ledsna, men en av de första sakerna de sa var ”Du måste gå på Homecoming och Prom!” och ”Åh gud vad kul du får göra en riktig graduation!”.

Detta tog mig tillbaka till lilla tonåringen som sjöng med till High School Musical och dagdrömde om att uppleva det på riktigt. Nu är jag glad att säga att jag har uppfyllt den barndomsdrömmen. Även om det inte var lika graciöst som i filmerna eller lika mycket sång och dans så var det bättre än vad jag nånsin kunde föreställa mig. En annan ganska ny dröm har uppfyllts också, drömmen jag fick Augusti 2017, drömmen att sätta sig på ett flygplan och bo i ett annat land och prata engelska i 10 månader.

Simlag i bassäng

Jag har alltid sagt till mina föräldrar att jag älskar att resa men har aldrig drömt om att göra något så seriöst som att flytta hemifrån i 10 månader i ett annat land. Men när jag satte mig på det flygplanet så föddes en ny dröm och drömmar har fortsatt att komma under hela mitt år här. Kommer inte gå in på detaljer om vad men en grej kommer jag nämna, drömmen om att resa har blivit ännu starkare och på något vis kommer den uppfyllas.

Moralen av detta inlägget är att försöka övertyga alla att följa sina drömmar, om du där hemma drömmer om att åka på utbytesår, gör vad du kan för att uppfylla den. Var inte rädd för att det kan vara läskigt, för det kommer det vara, det kommer vara jobbigt ibland och bästa tiden i ditt liv ibland, oavsett vad så är det värt det. Våga ta steget att klicka på knappen ”Ansök”, våga gå på intervju, våga göra allt pappersarbete och våga sätta dig på flygplanet, för i slutändan så är det värt det!

Men det är inte bara drömmar som uppfyllts det har även fötts nya drömmar och nya mål.  

Andrea bloggar från Washington under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Washington? Med oss på Explorius kan du lägga till Washington som delstatsval vid din ansökan!


Ansök till ett high school-år