Snow DaySNÖ! Vi har fått snö i Washington och alla är inte lika lyckliga som jag är. Idag (2/10/19) har vi ca 1,5 dm snö och det har blivit känt som ”Snowmageddon 2019”. Helgen har därför spenderats utomhus med snöbollskrig och inomhus bredvid brasan med varm choklad.

Men reaktionen på snö är annorlunda här jämfört med hemma i Sverige. Hemma klagar vi bara och fortsätter gå till skolan/jobbet som vanligt, det enda som är annorlunda är att man har på sig varmare kläder och fryser när man kommer fram. Här borta, i alla fall i Washington så får alla typ panik, skolor stänger ner och folk stannar hemma från jobbet samt lagrar upp förrådet med mat som om vi kommer dö. Ni läste rätt förut, det står skolor stänger ner! Förra veckan hade vi inte ens 1 dm snö och vi fick en snow day samt dagen efter startade vi skolan 2h sent.

Om man får Snow Days eller inte beror ju självklart på vart i landet man hamnar och hur väl förberedda folk i din delstat är på snö. I Washington så brukar det inte snöa under vintern och därför får vi snow day nästan så fort det vita pudret kommer ner och stannar på marken. De har inte ens vinterdäck på bilarna här, när jag fick reda på det så förstår jag varför det är läskigt att ge sig ut på vägarna. Om man hamnar i t.ex Michigan så krävs det säkert inte 5 cm snö för att få en snow day då det är mer normalt att ha snö där så de är mer förberedda på det vädret.Ett tips från mig men också min värdmamma när du får reda på din placering, kolla upp vädret i den delstaten och verkligen planera din packning därefter. Om du hamnar i t.ex Washington, ta med mycket strumpor, hoodies, regnjacka och bra vattentäta skor. Personligen misslyckades jag med just den delen av min packning. Jag trodde jag hade med mig tillräckligt med strumpor och koftor, i början av hösten gick allt bra men sen behövde jag göra nöd-inköp av hoodies och strumpor. Allt har gått bra och om jag behövde något så kunde jag låna från min värdmamma och värdsystrar.Men hur påverkas skolåret av snow days? Jag frågade min värdmamma om vad som kommer hända och min skola hade en dag i maj som ”planned snow day” så istället för att vara lediga den dagen går vi i skolan i stället. Varje månad har vi en halfday där varje lektion är 35-40 min långa. Det som kommer hända är att de kommer ta bort en halfday och ersätta den med en hel dag istället. Troligtvis är detta vad som kommer hända men halfday grejen är bara spekulationer än så länge. Hoppas alla hemma njuter av all snö lika mycket som vi gör 😊

Andrea bloggar från Washington under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Washington? Med oss på Explorius kan du lägga till Washington somdelstatsval vid din ansökan!


Ansök till ett high school-år