Att vara med i ett sportlag på high schoolHejsan svejsan Andrea här igen! I det här inlägget kommer jag skriva lite om hur det är att vara med i ett skollag och bara for the record, det är sååååå kul!!!

Jag har simmat väldigt länge som jag skrev lite om i förra inlägget och därför kändes det naturlig för mig att gå med i skolans simlag. Så jag gick med och var livrädd i början. Jag hade pratat med coachen innan jag kom hit, men visste inte vad jag skulle förvänta mig riktigt vilket är logiskt eftersom det är helt nytt.

Lite snabb info om laget:

  • Vi är ca. 80 tjejer (bara tjejer som simmar på hösten)
  • Det finns allt från elitsimmare som satsar på att någon gång i framtiden ta sig till OS av någon form till första gången de någonsin simmar
  • Vi tävlar 2 gånger/veckan, tränar minst 1 gång/vardag från 14:15-16:00
  • Tränar lördagar 07:30-10:30För i alla fall några därhemma är det nog skumt att dela upp sporter så tjejerna kör på hösten, men inte killarna, men det är så det funkar här.

Man har delat upp skolåret i 3 perioder så olika sporter går olika perioder t.ex. tjejsporter på hösten: simning och fotboll (vanlig), killsporter: vattenpolo och tennis, för alla: löpning, football (amerikansk), golf och volleyboll.

Så kommer det in andra sporter under vintern och sen nya under våren, under våren så simmar killarna och tjejerna kör vattenpolo till exempel. Det kan låta lite smått förvirrande här men är inte så komplicerat som man kan tro.Valet att gå med i en sport var ett av de bästa och jag rekommenderar alla utbytesstudenter att gå med i minst en club/sportsteam på skolan. Det har underlättat processen att få vänner, lära sig hur man beter sig här och man får lite kondition beroende på vad man gör. Efter min första tävling kom jag med i Varsity team som det heter, det innebär typ elitgruppen och jag fick en tjocktröja i skolfärger, matchande mjukisbyxor och en stor parkas. Vi har även en teamsuit som man fick köpa själv men som alla måste ha för att få tävla, det är verkligen kul då det ökar team spirit.


En annan grej som ökar lagets teamspirit är små traditioner de har inför tävlingar eller på träningar. I slutet på varje träning kör vi en kort ”cheer” med alla händer in i mitten, på tävlingar kör vi jämt hejaramsan för skola, vi har våra baddräkter på och skolbadmössan samt så hejar man på sina kamrater oavsett hur trött man själv är! Personligen tycker jag det är jätteroligt och man vill prestera sitt bästa vilket blir roligt för hela laget i slutet. Om vi simmar på bra får vi även en ”shoutout” på skolans nyhetskanal dagen efter, det är jättekul!

Med detta sagt rekommenderar jag alla framtida utbytisar att gå med i någon verksamhet på skolan oavsett om du är proffs eller nybörjare! Själv vill jag prova vattenpolo i vår och jag kan inte kasta en boll… Ha det gött! / Andrea

Andrea bloggar från Washington under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Washington? Med oss på Explorius kan du lägga till Washington somdelstatsval vid din ansökan!


Ansök till ett high school-år