Res om du kan men våga stanna hemma

Öken

Nu när mitt år verkligen börjar närma sig slutet så har jag insett en sak och det är att resa kan vara otroligt kul med värdfamiljen i USA men att det kan vara lika kul att stanna hemma. Nyligen kom jag hem från en 5 dagars tripp till Colorado Springs med min värdfamilj då en av kusinerna här hade ett graduation party. Det var så kul att se en så stor skillnad mellan delstaterna, samt att se nya turist saker så som The Garden of the Gods (om ni har möjlighet att åka hit ta med kameran!), Olympic Training Center och Pike’s Peak osv.

I sammanfattning, det var väldigt mycket vackert att titta på och jag är glad att jag åkte. Men jag är också glad att jag fått möjligheten att leva ”the daily life” här i Washington.
Den här resan var min första stora resa under utbytesåret, tidigare har vi gjort road trips (som jag skrivit om i tidigare blogginlägg) eller bara stannat på lokal nivå och upptäckt saker.

Helt ärligt… har jag upptäckt lika mycket om inte mer saker i den lilla delen av Washington jag har varit i. Det jag gillat mest med att inte resa på många resor är att jag har kunnat lägga pengar på annat (beror på vad din värdfamilj bestämmer men jag behövde betala flygbiljett själv till Colorado) t.ex gå ut och äta med kompisar eller gå på bio, saker jag kanske hade behövt prioritera bort om jag hade rest mer.

Vacker flod

Som utbytesstudent kommer du få erbjudanden till olika resmål organiserade via Bello (tror företaget heter så men inte helt säker). Dessa erbjudanden är inte sponsrade eller betalde för av Explorius och kan gå upp en del i priser. En resa som är väldigt populär är till Hawaii, så fort jag såg den resan var jag säker på att jag ville åka.

Jag menar vem vill inte åka 1 vecka till Hawaii med massa utbyteskompisar och ta fina bilder liksom? Men nu i efterhand är jag lad att jag inte åkte, för det första hade min budget försvunnit helt och hållet då grundpriset va ca 15 000kr (all inclusive förutom mat o flygbiljett) och jag hade aldrig kunnat spara så mycket pengar med den korta sparningsperioden jag hade efter att jag bestämde mig.

Simlag

Det är inte enda anledningen dock, även om jag hade fått fler vänner från hela världen den veckan så fick jag spendera den veckan med min värdfamilj som jag är väldigt nära med samt mina bästa vänner här. Vilket var lika värdefullt för mig som en resa till Hawaii som jag kan åka tillbaka till. Även om jag kan åka tillbaka till Washington igen så kommer det inte riktigt vara samma sak jämfört med nu.

Så som en utbytesvän sa, ”when I come back things won’t be the same as when I left, time doesn’t stop even if we want it to”. Ta vara på er tid oavsett vart ni är, för den kommer inte tillbaks.
 

Andrea bloggar från Washington under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Washington? Med oss på Explorius kan du lägga till Washington som delstatsval vid din ansökan!


Ansök till ett high school-år