Att ta vara på varje sekund av utbytesåretHoppas alla har fått en bra start på nya året! Själv firade jag med några vänner här. Vi spelade gitarr hero och pratade/ skrattade mycket.

Nyåret innebar också att jag har 6 månader och några dagar kvar på mitt utbytesår i USA!

Det var ganska svårt att inse detta då jag har så mycket kvar jag vill göra här och så många fler minnen jag vill skapa. När jag insåg detta så fattade jag att man måste verkligen ta vara på varenda sekund här. Det kan vara svårt att specificera vad jag menar men ska försöka…
Innan jag åkte hit köpte jag två böcker på Akademibokhandeln som jag kunde använda som dagböcker. Jag skriver i dem varje dag för att kunna minnas vad jag gör under dagarna. Personligen kommer jag ihåg bättre om jag skriver ner saker. Det är även roligt att titta tillbaka på nu, mest för at se hur nervös jag var i början …

Ett annat bra sätt att minnas är bilder! Försök ta bilder på lite allt möjligt. En utbytesstudent som var i min klass sa att han försökte ta minst 1 bild varje dag. Först tyckte jag det lät lite konstigt, vad kunde man ta bild på, men nu förstår jag varför han sa det. Bilder var hans sätt att minnas, hans sätt att spara hans ”moments”.

Att spara minnen kan man göra på hur många sätt som helst men mitt sista tips är att skriva en blogg. Skapa en blogg bara för ditt utbytesår eller om du redan har en blogg. Personligen har jag ingen blogg på typ nouw men jag har den här bloggen istället, där jag kanske kan inspirera blivande utbytesstudenter med mina tankar.Min körlärare här, pratar också om ”moments”. Han berättade igår att han hade ett ”moment” under våran konsert i veckan. I en av våra låtar så sjöng vi ”fast, fast, fast” och det fick honom att minnas sin dotter som gick bort i cancer för några år sedan.

Han berättade att de cyklade tillsammans och ”I want to go fast” var hennes sista ord till honom. Inte för att jag skulle skriva om en sorglig historia om Mr. D nu men ville typ bara säga, tänk på när era ”moments” är i livet generellt men också under utbytesåret.

Mitt största ”moment” här kommer nog vara när jag landade i Seattle och träffade min värdfamilj för första gången. Jag har även flera mindre ”moments” här som jag skulle älska att berätta om men det skulle ta upp för mycket plats. Bilderna är några av mina ”moments”.

Andrea bloggar från Washington under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Washington? Med oss på Explorius kan du lägga till Washington som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år