Hemlängtan till värdlandet

Bild på familj vid havet

Att ha hemlängtan under utbytesåret är något som många kanske tänker på innan utbytesåret. Jag vet i alla fall att jag gjorde upp planer med mina föräldrar om vad jag skulle göra om jag fick hemlängtan under mitt utbytesår i USA.

Vi sa att jag skulle prata med vänner och familj hemma samt försöka leva i nuet och inte jämföra mitt år med andra utbytesstudenter.

En sak man inte pratar så mycket om dock är hemlängtan för sitt värdland. Nu börjar mitt utbytesår komma närmare slutet vilket innebär att jag/alla andra utbytesstudenter från Class 2018/2019 ska snart sätta oss på flyget hem till Sverige igen.

värdfamilj i snö

Idag (3/16/2019) åkte vi förbi Tacoma Dome där jag ska ha graduation 7de juni. Så fort jag såg den från skolbussen så blev jag genast lite nere.

Jag insåg att alla andra såg på den med längtan till sommaren medans jag såg min flygbiljett hem, jag såg slutet på troligtvis det bästa året i mitt liv än så länge, slutet på många roliga erfarenheter och svårigheterna med att säga hejdå till mina vänner och min andra familj.

Att jag snart kommer åka hem är inget jag kan kontrollera men vad jag gör med tiden här är något jag väljer och mitt mål är att lära mig så mycket nytt som möjligt på så kort tid som möjligt. Därför valde jag att prova vattenpolo vilket jag aldrig gjort förut. Det tror jag även är bästa lösningen, att ta vara på den lilla tiden man har här och lära sig nya saker.

Gruppbild aktivitet high school

Förra året så hade vi en utbytesstudent från Colorado som pratade om hemlängtan till Sverige redan innan han åkte hem och jag förstod inte riktigt vad han menade då men nu gör jag.

Vad han ville få fram till oförstående mig var känslan av att känna sig som hemma i sitt värdland. Det är en känsla man inte kan förbereda sig för men som troligtvis kommer inträffa för många framtida utbytisar.

På förberedelse mötena med Explorius så pratar de om kulturkrock när man kommer hem och det kan vara svårt att föreställa sig men väl här så får man förståelse.

Det må kanske låta hemskt för familj och vänner där hemma som läser detta men jag vill inte att den 19e juni ska komma, jag vill inte sätta mig på flygplanet hem till Sverige för det känns redan som jag är hemma.

Det finns många anledningar till varför man åker på utbytesår och många saker som skiljer varje utbytesår men en sak jag tror och hoppas alla utbytesstudenter har gemensamt är att känna sig som hemma i värdlandet och att ni absolut en dag vill komma tillbaka till ert värdland.

Andrea bloggar från Washington under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Washington? Med oss på Explorius kan du lägga till Washington somdelstatsval vid din ansökan!


Ansök till ett high school-år