Ett utbytesår är mer än bara skola

Ett utbytesår är inte bara att gå i skolan i ett annat land. Förutom att också lära känna massa nya människor kommer du antagligen få många nya speciella upplevelser.

Här är en liten sammanställning från vad jag som utbytesstudent i USA, eller mer specifikt Kalifornien, har fått vara med om.

San Francisco!

Hit har jag åkt både med min värdfamilj, min amerikanska organisation och min egen familj nu i slutet av året. Om du kommer till Kalifornien rekommenderar jag verkligen att åka dit, se Pier 39, Golden Gate, och resten av den vackra staden.

Golden Gate
USA - piren
San Fransisco

Grand Canyon!

Hit åkte jag också med min värdfamilj. Vi fick åka på en 11 (!) timmar biltur genom öknen från Bakersfield, där jag bor, upp till Grand Canyon, men det var verkligen värt det. Om du får chansen så är det super fint att se. Träffade dessutom svenskar som jag pratade med där uppe, haha.

Grand Canyon

Santa Monica!

Om du kan, åk hit! Santa Monica och Venice Beach åkte jag till en hel del under detta år, och tröttnade aldrig. Santa Monica är precis som man tänker Kalifornien är; svajande palmer, vita stränder, höga vågor och surfande människor. Venice är en perfekt plats för att bara gå runt och titta på människor. Street Art, dansshower, gatuartister, och massor av olika folk.

Board Walk
Boardwalk
USA - Venice

Warner Bros Studios!

Att sitta i The Ellen Show Studio, gå runt i Stars Hollow, sitta på Emily Fields veranda eller i Central Perk-soffan från Vänner är inte helt fel. Känns ganska roligt faktiskt. Min amerikanska organisation ICES ordnade en resa till LA där vi fick åka dit, och det var så kul.

Det kan kanske kännas lite konstigt att man ”byter” organisation från Explorius (eller får en till organisation) när man kommer till USA, men ICES i Kalifornien gör ett bra jobb, så det finns inget att oroa sig för!

Utbytesstudenter
Vänner

Yosemite National Park

Kalifornien är inte bara palmer och stränder, utan också skogar och berg. Jag tror jag nämnt tidigare att jag åkte på fieldtrip hit med min skola, men vill återigen rekomendera nationalparken, som var ett av de vackraste platserna jag fick se under mitt år.

Explore the World - learn for life
Friends

Las Vegas!

Las Vegas är inte bara kul om man är över 21, jag lovar. Hela staden är som en enda stor teaterscen, som är ganska spektakulär att se. Jag vet inte hur jag ens kan förklara, men kanske kan jag låta bilderna tala.

Las Vegas
USA - Las Vegas
Las Vegas

Sequoia-träden!

Kanske låter det inte så häftigt med träd, det tyckte åtminstone inte jag. Men sen åkte jag upp till Sequouia-träden och ändrade mig snabbt, för de är verkligen mäktiga. Missa dem inte om du åker på utbyte till Kalifornien!!

Utbytesår

Japp, det var några av de grejerna jag tyckt varit värda att besöka här som jag haft möjlighet till.

Tack och hej för mig, vi hörs snart!

Tilda bloggar från Kalifornien under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Kalifornien? Med oss på Explorius kan du lägga till Kalifornien som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett High School-år