En dag som utbytesstudent i USAHej igen!!

I mitt förra inlägg  fick ni inte riktigt någon presentation om vem jag är så här kommer en:

Jag heter Maria och är 16 år gammal, jag befinner mig just nu i en liten stad i Michigan som heter Burt och jag har ni varit här i staterna i ca en månad. Jag bor i en familj med fler djur än människor tillsammans med en annan utbytesstudent från Spanien.

I detta inlägg tänkte jag visa hur en vanlig dag i mitt Amerikanska liv oftast ser ut:

Jag har gått i skolan i ca 2 veckor och jag trodde aldrig att jag skulle säga detta men det är faktiskt jätteroligt! Jag tar bussen (japp en gul skolbuss) kl 6.50 till skolan på mornarna och jag börjar kl 7.30.
 
Mina classes som jag har varje dag är Agerbra, Concert choir, English, Chemistry och Government. Matten och kemin är relativt lätt (förutom alla kemiska och matematiska termer som man måste lära sig att översätta till engelska). Engelskan och Government är lite svårare eftersom de flesta amerikaner redan vet det mesta om USA:s regering medan jag inte vet någonting alls mer än att Trump är president. Choir är däremot bara hur kul som helst, min lärare är helt fantastisk och vi är ca 60 pers som tar den kursen så allt låter ascoolt.

Efter min tredje lektion så har jag lunch. Det är oftast Chicken Nuggets eller pizza så jag brukar ta med mig en macka istället för att köpa varje dag. På min skola går det 3 andra utbytesstudenter. 2 från Italien och en från Spanien (som för i övrigt är min värdsyster). Det är väldigt skönt att ha några andra som är i samma sits som en själv på skolan. Och det är dem som jag brukar käka lunch med.Varje dag efter att jag har slutat så har jag cross country-träning (långdistanslöpning). Det är verkligen höjdpunkten på dagen. Vi springer tillsammans och har jätteroligt och det är även där som jag har träffat många av mina nya kompisar. Vi har tävlingar typ 2 gånger i veckan där vi möter andra skolor och på min senaste tävling så kom jag faktiskt 4 av alla vilket var hur kul som helst! ((:

Efter träningen så blir jag oftast upphämtad av min värdmamma och så åker vi och äter middag någonstans. Min familj äter nästan bara ute så jag försöker laga lite mat då och då (mina svenska köttbullar blev en hit). När vi käkat klart så åker vi bara hem och jag sätter mig oftast och pluggar för man har sjuukt mycket mer läxor här än hemma i Sverige. (Eller iallafall om man jämför med min skola)Jag brukar sen försöka gå och lägga mig tidigt eftersom jag måste gå upp typ 5.30 varje dag. Detta är hur en vanlig dag ser ut för mig, det mesta är tipptopp förutom när man ska försöka komma upp på mornarna...

Hare bra så ses vi i nästa inlägg!!
 

Maria bloggar från Michigan under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Michigan? Med oss på Explorius kan du lägga till Michigan som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år