Att delta i sport eller klubb på high school

Explorius  Team

Under mitt utbytesår här i USA (som btw är påväg mot sitt slut ):) så har jag deltagit i 3 olika sporter. I början av året så var jag med i cross country-laget, under vintern så var jag med i skolans powerlifting-lag och nu så är jag med i fotbollslaget (alltså soccer inte amerikansk fotboll)

Att ha deltagit i dessa sporter har varit något av det bästa jag gjort under mitt utbytesår. Jag hade definitivt inte träffat många av de kompisar som jag har träffat under mitt år här om det inte hade varit för dessa 3 lag. Så här kommer en liten appreciation post till tre av mina absoluta favoritsporter.

Running

Först och främst cross country

För er som inte vet vad det är för nåt så är det långdistanslöpning på tid. Jag hade bara varit i USA i 3 dagar när jag gick på min första träning.

Jag var EXTREMT nervös även ifall jag hade en av de andra utbytesstudenterna på min skola med mig. Vi båda gick och hälsade på coachen och sen så var det bara att börja springa. Helt ärligt så vet jag inte varför jag anmälde mig till cross country för jag har aldrig tyckt om att springa över huvud taget. Och efter min första träning så tänkte jag lite samma sak, ”Varför”.

Jag var helt död men efter några veckor in i säsongen upptäckte jag mig själv faktiskt njuta av att springa. Tävlingarna må ha varit något av det jobbigaste någonsin men känslan när man var klar är så sjukt obeskrivlig. Varje tävling springer man 3 miles vilket är 5 km. Jag lyckades förbättra min tid med hela 6 minuter och i slutet av säsongen så var jag en av de snabbaste löparna på skolan.

Jag trodde aldrig att jag skulle tycka det var kul att springa, men att ha ett lag och en coach som peppar dig gjorde att jag verkligen började älska det.


Weight lifting

Powerlifting

Som jag skrev ovan så var jag även med i Powerlifting-laget under vintern. Jag hade faktiskt planerat att inte göra nån vintersport alls, men när jag träffade en tjej som var med i tyngdlyftningslaget lyckades hon övertala mig att anmäla mig.

Och det är jag extremt glad att jag gjorde.

I powerlifting så tävlar du i 3 grenar (squat, bänkpress och deadlift, vilket är när du lyfter stången från marken) och du har 3 försök för varje gren. Efter min första träning så kunde jag knappt gå, och det höll i sig i typ en vecka. Men ju mer jag tränade desto mindre ont fick jag och känslan när man klarar ett lyft som man inte trodde att man skulle klara är helt otrolig.

Träningarna bestod oftast av lätt vikt och många repetitioner medans på tävlingarna så försöker du bara lyfta en gång. Från min första tävling till min sista så förbättrade jag min totala vikt (alltså alla vikter sammanlagt) med dryga 300 pounds, vilket är mer är 100 kg.

Något som jag aldrig trodde att jag skulle pröva på men något av det roligaste jag nånsin gjort.

Team picture

Fotboll

Och sist men absolut inte minst, fotboll, eller soccer som dem kallar det här i USA. Jag har spelar fotboll hemma i Sverige i nästan 12 år så det var inte direkt nåt nytt. Men att få spela med ett helt nytt lag är jättekul!! Tryouts var för precis en vecka sen och jag kom med i varsity-laget (det bästa laget) vilket var hur kul som helst! Dock är inte laget så jättebra men jag ska försöka göra det basta av saken ((:

Så mitt tips till alla er framtida utbytesstudenter: GÅ MED I EN SPORT!!

Och om sport inte alls är för dig: GÅ MED I EN KLUBB!!

Tro mig, det kommer vara det bästa valet du gjort under hela året. 

Maria bloggar från Michigan under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Michigan? Med oss på Explorius kan du lägga till Michigan som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år