Att bo med sin bästa vän

High School Spirit

I Maj 2017 fick jag det mest exalterande telefonsamtalet jag någonsin fått i hela mitt liv. Jag var ensam hemma och efter jag lagt på luren så ställde jag mig upp från soffan och SKREK av glädje.

Jag hade precis fått veta att jag fått en värdfamilj i Michigan i USA och jag fick också veta att jag skulle få bo med en annan utbytesstudent, Alba från Spanien.

Hiking with Explorius

Cirka tre veckor efter att jag fick min värdfamilj fick jag en ny följningsförfrågan på Instagram.

”Alba Hernandez vill följa dig”.

Jag tror att jag till och med blev mer exalterad över detta än telefonsamtalet. Jag accepterade, följde henne tillbaka och innan jag visste ordet av det hörde hon av sig på Instagram.

”Hi sister!!”.

Och efter det så var vi praktiskt taget bästa vänner.

Explorius Game

Vi spekulerade över hur familjen skulle vara, hur skolan skulle vara och hur huset skulle se ut. Och vi pratade nästan varje dag fram tills den 21 augusti när jag och värdfamiljen åkte och plockade upp henne på flygplatsen. Klockan var ca tre på natten så bilresan hem var minst sagt lite stel.

Alla var hur trötta som helst och ingen hade riktigt nåt att säga. När vi väl kom hem så gick vi alla och la oss och det var inte förrän dagen efter som vi faktiskt började prata med varann, och vi har inte slutat snacka sen dess.

Host sister

Att bo med en annan utbytesstudent har för mig varit något av det bästa någonsin, att alltid ha nån som går igenom EXAKT samma sak som dig i samma rum at all times är verkligen en extrem trygghet. Det har verkligen gjort allt 1000 gånger lättare. Man får verkligen ett speciellt ”bond” som är så starkt och så svårt att förklara.

Att få åka på ett utbytesår och uppleva en helt ny kultur är obeskrivligt. Och jag hade turen att få åka iväg och uppleva två kulturer på samma gång.

Maria bloggar från Michigan under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Michigan? Med oss på Explorius kan du lägga till Michigan som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år