Om sporten på high school i USA

Track

Under hösten
 var jag med i skolans Cross Country-lag och det var garanterat den bästa tiden under mitt år so far. Hemma finns det ju bara sportklubbar utanför skolan, men här är det helt tvärtom. Det finns få klubbar utanför skolan då de flesta sporterna är inom skolan.

Alla skolor i USA erbjuder olika sporter och när det är matcher, turneringar eller tävlingar så är det skolornas lag emot varandra. Du är alltså med i din egna skolas lag och spelar för din skola och inte för din klubb.

Friends with Explorius

De flesta träningarna är direkt efter skolan, man kanske har ett mellanrum mellan skolan tills träningen börjar på 1 timme så man hinner byta om och äta något litet men man stannar alltid kvar på skolan tills träningen börjar.

Jag tyckte de var skönt då man slipper fara och flänga mellan och när man far ifrån skolan så är man “klar” för dagen och behöver inte fara nånstans senare på kvällen efter man kommit hem.

Sports and activities

Jag har aldrig träffat på ett lag med mer lagkänsla än vad Benzie Centrals Cross Country team har! Det spelade ingen roll att jag kanske inte var jättesnabb i början eller att det var min första gång för mej. De tog in mej direkt som att jag var en av dem vilket var jätteskönt och det underlättade min första tid i ett annat land långt bort från hemma väldigt mycket.

Om high school i USA


Run Happy

Om man inte engagerar sej i sporter här är det lätt att man blir lite utanför och ensam, och garanterat uttråkad. Det är under träningarna man skaffar vänner och när man sitter på bussen till och från “meets” som man skaffar sej minnen för livet.

De flesta av mina vänner i dagsläget kommer från Cross Countryn och vi hade inte bara världens bästa lag utan också världens bästa coaches som tog hand om alla i laget som deras egna barn.

Explore the World with Explorius

Nu i efterhand saknar jag crossen otroligt mycket! Många tycker man är konstig, för lixom hur kan man längta till att springa minst 5km 6 dagar i veckan?

Men det är såå mycket mer än att bara springa och jag skulle lätt göra om det om jag kunde även fast det är skitjobbigt och tråkigt att springa ibland (oftast) hehe.

Sporten här är något jag önskar vi hade hemma i Sverige.

Här peppar, stöttar, hejar, pushar man varandra mer än vad jag nånsin sett något lag göra i Sverige. Hemma vill alla lyckas men här är det mer viktigt för dem flesta att se andra lyckas vilket jag tycker är så himla härligt!


Så om du åker på ett utbytesår gå med i massa olika sporter, klubbar osv för det är där du hittar dina vänner och skapar dina minnen! :)

Maja bloggar från Michigan under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Michigan? Med oss på Explorius kan du lägga till Michigan som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år