Hemlängtan vs längta hemNär jag först kom hit till USA,
till New York kan jag erkänna att jag hade enormt mycket hemlängtan. Jag var definitivt en av dem som hade det tuffast med just hemlängtan. Det ändå jag ville var att oavsett kostnad köpa en biljett hem och flyga hem till trygga Sverige igen, men det gjorde jag inte. För vi alla vet att det kommer vara tufft i början, jag visste det själv i bakhuvudet men ändå där och då ville jag bara hem. Det jag inte visste var hur tufft det skulle vara för just mej, jag trodde jag var starkare än vad jag var, just då.

Det är där och då man bara vill ge upp, men jag gav aldrig upp, nästan ingen utbytesstudent ger upp för vi kämpar vidare! Vi är utbytesstudenter och utbytisar hjälper varandra och pushar igenom dom tuffa tiderna, tillsammans. För att vara en utbytesstudent är inte lätt, det är en bergochdalbana men vi är tuffa så vi klarar det!


Om High School i USA

Trots enorm hemlängtan klarade jag mej igenom dagarna i New York och helt plötsligt satt jag på ett flyg igen, inte hem till Sverige utan till Michigan och till min värdfamilj. När jag kom till värdfamiljen kändes det lite bättre, men fortfarande så hade jag väldigt mycket hemlängtan. Vilket är hur vanligt som helst att ha första tiden men där och då visste jag inte att det var hemlängtan jag hade för det är en känsla jag aldrig har haft förut, så jag visste inte hur det kändes. Men nu i efterhand kan jag verkligen se att det var just hemlängtan jag hade!

Det jag nu 2 månader senare kan känna skillnaden mellan är just hemlängtan, och att längta hem. Visst låter det som samma sak, bara lite olika uttryck på samma ord? Det skulle jag också ha tyckt för 3 månader sen, men idag så är orden så långt ifrån varandra som dem kan bli för mej.

Nu har jag inte hemlängtan längre,
det gör inte ont i bröstkorgen och jag känner inte att jag inte kan andas. Jag vill inte ge upp allt och tänker inte det får kosta vad det kostar vill nu ger jag upp. Utan nu längtar jag istället hem. Jag längtar inte hem så pass mycket så jag tänker på min hemresa och vill hem, absolut inte! Det jag menar är att jag kan längta efter personer som är hemma i Sverige, vissa maträtter, känslan av att få en kram av mamma, vara hemma i mitt rum osv. men det gör inte ont längre. När känslan går från hemlängtan och smärta i bröstet, till att längta hem eftersom att man har någon att sakna där hemma i Sverige så känns allt så mycket lättare!

Maja bloggar från Michigan under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Michigan? Med oss på Explorius kan du lägga till Michigan som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år