Värmen i Texas

Cheer

Första gången jag andades in äkta Texas-luft
och insåg att den behagliga temperaturen i flygplatsen bara var på grund av AC fick mig nästan panikslagen.

Värmen slog emot mig och luften kändes så våt att jag var osäker på om jag kunde andas i den. Det var som om jag kunde känna luften kring mig. Det är inte så att jag aldrig känt sådan värme förr, men det är annorlunda när man är på semester, det ska vara så på semester.

Bara tanken på att leva i den värmen som omslöt mig kändes helt absurd.

Friends

Innan jag åkte var det en del saker som jag oroade mig över, och värmen var en av de främsta. I början var det runt 40 grader varje dag och enligt skolans klädkod var jag tvungen att ha långbyxor och T-shirts på mig.

Min buss stannar ungefär två minuter från mitt hus och den korta lilla biten att gå var den värsta stunden på dagen. I lätt uppförsbacke med jeans på i 40 grader och jag var alldeles genomsvettig när jag kom hem.

Lake

Det första veckorna satt jag och åt lunch med två tjejer i min engelskaklass, men de ville alltid sitta utomhus och äta. Efter några veckor av lidande stod jag inte ut längre så jag blev tvungen att flytta, och satte mig istället med en tjej från cheer. Ibland är det roligt hur det kan råka bli, för människorna runt det bordet är nu några av mina bästa vänner.

Helgerna tyckte jag om, för då kunde jag ha på mig shorts och linne, ända in till slutet av november var shorts och linne ett självklart val. Att gå till poolen var också nödvändigt då och då, och ett poolparty kan man aldrig gå fel med här, även om det regnar. Tanken på att bo någonstans så varmt kändes snabbt inte så konstig och efter bara några veckor kändes det helt normalt.

Snow

Medan veckorna gick blev det också svalare och svalare, plötsligt satt tjejerna i min engelskaklass inte ute längre – det var för kallt! (Tyckte de, för mig hade det varit perfekt).

Att ha jeans var inte så himla hemskt längre utan faktiskt ganska bekvämt, och hela tiden blev det kallare och kallare. Nu såhär i sena december går det ner under tio grader någon gång här och där, och häromveckan tillochmed snöade det! Första riktiga snöfallet på 30 år, just när jag råkade vara här! Vi var ute och lekte i snön tills sent på kvällen, så sent att jag var tvungen att skriva min historia uppsatts på musiklektionen(oops!). Lite spontant snöbollskrig med grannarna blev det också såklart.

Så värmen som i början kändes så otroligt olidlig var inte länge något stort problem. Först och främst vande jag mig, det märker jag eftersom 10 grader känns mycket kallare nu än vad det gjorde när jag var hemma i Sverige, och för det andra så gick värmen över. Jag förväntar mig fortfarande 30 - 40 graders värme i vår igen, men då kommer jag vara redo med en Texas-adapterad kropp!

Ida är en av våra studentreportrar och bloggar från Texas i USA. Vill du också plugga i Texas under ditt utbytesår? Med oss på Explorius kan du lägga till Texas som områdesval!

Ansök till ett high school-år