En eftermiddag på landet

Flowers

Klockan är kvart över fem,
för ungefär 45 minuter sedan hoppade jag och min värdsyster av den gula skolbussen nere vid vägen och mötte min värdmamma.

Sedan följde vi den slingriga sandvägen igenom skogen, släpade fötterna i sanden och njöt av solen som gassade på våra bara armar och ben. Våren är redan i full gång här i slutet av mars och det kan lätt ligga på 30 grader en vanlig dag. Just idag är en av de dagarna.

När jag ätit mitt mellanmål och kommit till ro vid middagsbordet har jag fortfarande på mig de gråa och vinröda shortsen med det matchande linnet som vi klär oss i under idrottslektionen och softballträningen. Framför mig är glasdörrarna ut till det öppna gräsfältet, rakt ut ser jag vår lilla brasa och en övervält trädstubbe, till höger hänger en gunga från en trädgren och jag kan höra min värdsysters skratt genom väggarna när hon flyger högt.

Dog

Detta är det första stunden jag haft tid att bara sitta ner och andas sen fredag morgon, och nu är det måndag eftermiddag.

Under den tredagars helg som varit har jag hunnit gå på rodeo, en basebollmatch, prova ett nytt glasställe, åka till en sjö och gå på ett kräftkalas och i morse behövde jag gå upp klockan 6 för att hinna till tyngdlyftningen. Det är ett fullspäckat liv jag lever här ute på landet, men varje ögonblick njuter jag av.

När min värdsyster har gungat nog kommer hon in och frågar om vi inte visst kan ta en tur runt godset. Så vi beger oss ut allihopa i det lilla golfbilsliknande fordonet. Ute på gräsmarken växer ogräs vilt vilket gör att marken ser ut som ett hav av grönt och gult och blått och vitt. Jag sätter upp mina ben på instrumentbrädan och låter handen hänga utanför fordonet.

Vinden leker med mitt hår när vi skumpar framåt på den ojämna marken. Min sjuåriga värdsyster sitter vid ratten och ler brett när hon sätter foten på gasen så vi susar iväg i full fart. Plötsligt skumpar vi till så mycket att vi alla flyger upp ur våra säten och det påminner mig om bussturen hem. Varenda dag när vi åker över järnvägsspåren tar jag ett hårt tag i sätet framför mig, för busschauffören har ingen tanke på att sakta ner så de små ungarna inte ska flyga upp i taket.

Och precis som varje dag på bussen skrattar jag nu och rättar till mig i sätet igen när vi fortsätter susa fram över de blivande betesmarkerna.

Golf Cart

Plötsligt stannar vi mitt i ett fält av gula blommor och kliver ut för att ta bilder. Jag är fortfarande svettig från eftermiddagens löpningspass och som sagt fortfarande klädd i träningskläderna, men det hindrar mig inte från att le med blommorna i handen och njuta av solen som träffar mig i ansiktet.

Efter det tar vi en äventyrsfull tur i skogen och kommer hem igen vid halv sju. Sedan blev det en klassisk amerikansk middag; frukost. Vilket består av amerikanska pannkakor med smör och sirap, bacon och äggröra. Sen är det dags för min värdsyster att göra sig redo för att gå och lägga sig, och vi varvar alla ner oss inför kvällen.

Ida är en av våra studentreportrar och bloggar från Texas i USA. Vill du också plugga i Texas under ditt utbytesår? Med oss på Explorius kan du lägga till Texas som områdesval!

Ansök till ett high school-år