Att flytta under utbytesåret

Car Ride

Om du åker på en av de många långa landsvägarna
i Texas kan det hända att du åker igenom en liten stad. Du kanske inte ens märker det, för den tar knappt tjugo sekunder att köra igenom, men i den lilla staden lever jag just nu mitt liv.

Staden består av två gator som korsar varandra, en stor väg där folk då och då kommer körande och passerar, och en liten väg i nord-sydlig riktning. Längs den stora vägen kan du hitta en kyrka, en bensinmack, ett litet café och en nagelsalong.

Om du beger dig över järnvägsspåret och följer den lilla vägen söderut finner du en rad gamla byggnader. Två tredjedelar av dessa är övergivna och står tomma med de gamla skyltarna fortfarande i skyltfönstren, men du kan fortfarande ta en öl på baren eller köpa något extremt överprisat i den lilla butiken. Tar du dig tillbaka över järnvägen och följer den lilla vägen i nordlig riktning finner du slutligen skolan. Här går barn från 5 till 18 år gamla och kallar sig själva ”Bulldogs”. Sen den åttonde januari är jag en av dem.

Hometown

Efter fem månader i Texas tog mitt år en oväntad vändning, min värdfamilj bestämde sig för att flytta. De har alltid velat bo ute på landet, och i höst hittade de sitt drömhem, men ägarna ville sälja redan i januari! När möjligheten först kom på tal var jag helt emot det, det kunde väl inte gå?

Men sen ångrade jag mig plötsligt, jag kom till Texas för att jag ville ha en upplevelse, så hur kunde jag säga nej till en?

Sunset in Texas

Sen hände allt så fort. Plötsligt hade jag sagt hejdå till alla mina kompisar och vi stoppade in den sista soffan i flyttbilen.

En tre timmars bilresa var det sedan, jag satt i min värdmammas bil med katten i knät och min värdpappa och värdsyster satt i flyttbilen. Hela vägen upp lyssnade vi på Country (någonting jag faktiskt har börjat tycka om) och sippade vårat Starbucks-kaffe (sött kaffe är faktiskt inte SÅ dåligt).

Jag var taggad, men samtidigt rädd för vad som skulle hända härnäst. Från det trygga lilla området 30 minuter från San Antonio med stenhus och små gulliga bakgårdar till ett ensamt hus på en halv kvadratkilometer mark mitt ute i ingenstans.

Explore the World

När man kommer till vårt hus måste man först ta sig igenom en lång uppfart igenom skogen. Vägen är av jord och slingrar sig höger och vänster och skumpar galet.

Väl ute ur skogen är det bara upp för kullen till vårat hus som gäller, där uppe kan man se gräsmark så långt ögat når i alla riktningar, och allt tillhör min värdfamilj. När det är varmt ute tar jag en stund varje dag åt att bara sitta på verandan och se på det vackra framför mig, för jag har aldrig bott på en så vacker plats förut.

Och ännu är det vinter och alla växter är döda, jag kan inte ens tänka mig hur vackert det kommer vara i sommar.

Flytten var som en omstart på mitt äventyr, ännu en gång är allt nytt och främmande, men jag ser så mycket fram emot den andra halvan av mitt år!

 

Ida är en av våra studentreportrar 2017/2018 och bloggar från Texas i USA. Vill du också plugga i Texas under ditt utbytesår? Med oss på Explorius kan du lägga till Texas som områdesval!

Ansök till ett high school-år