En vanlig weekend på IAAHelgen börjar på fredag
klockan 13 med "All-School". Hela skolan samlas i Lowman, skolans konsertsal, och lärare och elever gör announcements för events, konserter eller performances, konstutställningar, resor som skolan arrangerar - in princip vad som helst. All-School avslutas med att vår rektor, Pamela Jordan, sägr "remember who you are..." varpå hela skolan svarar i kör: "...and what you stand for!" Sen är det HELG!

En del fredagar arrangerar skolan trips till olika events i Los Angeles eller San Diego på kvällen. Senast åkte vi till "Sergerström Center For The Arts" för att se the Mariinsky ballet and Orchestra göra Chopiniana, Le Spectre De La Rose, Saint-Saën's The Swan och Rimsky-Korsakov's Schéhérazade. It was a magic night. Vid events som dessa klär man upp sig så gott det går och drömmer om att en dag ha råd att köpa vatten i bistron, wayyy too fancy för fattiga esteter...På lördagar har man tid att sova ut och åka in till den lilla staden Idyllwild som ligger nära skolan. På förmiddagen har en del av oss lektioner (me included, tyvärr), men det överlever man väl. Vi brukar äta lunch på en av de små charmiga restaurangerna med livemusik som finns utspridda i Idyllwild. Min personliga "favoritaktivitet" är thrifting; runtom i staden finns det massor av thrift shops som säljer vintage kläder för ibland så lite som en dollar, man fyndar alltid! Amerikanska thriftshops är sannerligen guds gåva till plånboken!
Har man tur finns det möjlighet att ta sig till Los Angeles över helgen. Det är en AMAZING stad med mycket stil, skyskrapor och många små restauranger, fulla av liv. Musikelever går på masterclasses och tar lektioner vid stadens Konservatorier, Fashion-elever kan gå på modevisningar och köpa material, Konst-elever kan gå på stadens många gallerier och muséet, dansare kan gå på balett och sångare på Opera - det finns något för alla. I'm lovin' it.På söndagar finns det möjlighet att åka in till Palm Desert Mall och handla och komma ner till civilisationen... veckorna är intensiva med classes från klockan 8 på morgonen till ibland 10 på kvällen. Därefter har man tid för läxor. Vad är ens sömn. Söndagen är den sista möjligheten att njuta av fritid Då brukar jag och mina vänner gå till "The Point", en utkiksplats där man kan se ut över bergen. Det är poppis att ha pick-nick under solnedgången! Även en allmänt photoshoot-vänlig plats, rätt bomb under Golden Hour!

Axel är en av Explorius studentreportrar i USA 2017/18 och bloggar om sitt liv på Boarding School i Kalifornien. Läs mer om Boarding School i USA. 

Ansök till ett high school-år