Mitt utbytesår i USA – månad för månad

Explore the World

Läs del 1 av utbytesåret i USA. 

Januari

Lång månad. Höstterminen slutade vilket betydde att vi hade tre dagar av prov att se framemot. Nya terminen började och jag fick nya ämnen som jag hade valt. Nu stog barnpsykologi, engelska, amerikansk historia, fotografi, orkester och matte på schemat.

Nya klasser innebär också nya människor och nya relationer. Julen var förvånande lätt med tanke på hemlängtan men det slog in när det nya året började. Det var då frågorna ”vad gör jag här, på andra sidan jorden från de jag älskar”, men de tankarna går över ...

Hade lite trubbel med det gymnasium som jag ska börja på i höst så det var lite tufft att hålla på med det när jag samtidigt tacklar hemlängtan. Men jag fixade det också och januari har sitt slut också även om det inte kändes så när jag var mitt i det.

Februari

Jag åkte till Washington med skolan! Detta hände i början av månaden och verkligen något jag varmt kan rekommendera då det gav mig något att se framemot. Träffade människor från hela landet och lärde mig massa om den amerikanska historian som lätt kan bli lite tråkigt i klassrummet. Bowlingen slutade och jag saknar det så mycket!

Mars

Åkte på en resa med kyrkan. Kyrkan är en stor del av min värdfamilj och det är något jag måste acceptera och respektera även fast det inte är min religion. Ett tips är att lära dig så mycket så möjligt för det bildar förståelse och de ser också att du är öppen och är intresserad av dem och deras tro.

Våren börjar komma så smått. Fotbollen började och jag kom med i laget! Springbreak började i slutet och jag och min värdfamilj åkte till Florida. Jag gillade mars, det kändes som att många saker föll på plats och livet lugnade ner sig.

Om high school i USA


Friends


April

Denna månaden var både bra och mindre bra. Det bra var att jag och min värdmamma och även mina värdsyskon kommit väldigt nära varandra. Det mindre bra är att hemresan börjar bli väldigt påtaglig, även fast den känns så långt borta.

Det är helt galet hur kluven jag har varit under den här perioden.

Många insikter börjar också sjunka in och alla lärdomar under året börjar landa lite i mig. Det är ofta svårt att se vilken utveckling jag har gjort när jag är mitt uppe i det. Stolthet är en av de många känslor jag upplever. Tänk att jag, Alva, snart har genomfört ett helt utbytesår.

Vad jag måste komma ihåg är att även fast hemresan är så nära så måste jag fortsätta leva här, varje dag. vad som finns hemma kommer stanna hemma oavsett om jag tänker på det eller inte. Fotbollsträning står på schemat varje dag efter skolan och det är en sport som jag verklige har börjat tycka om. Det kan vara så befriande att bara ta ut alla känslor på spelet eller i vissa fall; glömma bort bekymren för två timmar.

Maj

Maj var den sista hela månaden för mig vilket såklart innebar väldigt blandade känslor. Samtidigt som jag var väldigt glad för att snart vara hemma så var jag inte redo att lämna USA. Månaden i sig var händelserik.

Prom var i början av månaden och sedan kom Graduation. Prom var något av det roligaste jag varit med om.

Mina kompisar Tina och Lexy kom hem till mig och vi sminkade oss, tog bilder och åkte iväg för att dansa hela kvällen. Och dansa gjorde vi. Klockan elva lämnade vi och körde till McDonalds.

En vecka senare var det dags för Graduation. Det var coolt att få vara med i ceremonin men det roligaste var Senior Escape. Vi åkte till flera ställen under kvällen och natten där man kunde bada, pyssla, klättra på en klättervägg, äta och bara ha allmänt roligt. På grund av mitt visum så behövde jag gå kvar i skolan även fast jag var med på Graduation. Sista tiden i amerikansk skola! 

Om high school i USA


Prom


Juni

Jag åkte hem den 11 juni och under de dagarna som var kvar gick jag igenom så många känslor. Det fanns en längtan till att komma hem men samtidigt inte. Nervositeten blev starkare och starkare när jag förstod att jag verkligen skulle träffa min familj som jag inte träffat på tio månader. Helt galet.

Packningen var så jobbig för det innebar också att jag inte kunde spendera den dyrbara tiden med min familj i USA. Min värdmamma kom faktiskt och satte sig bredvid min väska när jag packade, så att vi ändå kunde få tillbringa tid tillammans. Jag rekommenderar verkligen att skriva ett brev där du tackar din värdfamilj! De uppskattar förmodligen det mer än presenter även fast både och är det bästa =).

Avresedagen kom och jag behövde säga hejdå, men bara tills vi ses igen.

Alva bloggar från Michigan under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Michigan? Med oss på Explorius kan du lägga till Michigan som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år