Vår bucketlist för utbytesåret

Friends

Jag och min bästa vän har skrivit en bucketlist och nu kommer ni få ta del av några av de sakerna vi hittade på som utbytesstudenter i USA.

Mjölka en ko

Detta var en intressant upplevelse. Vi vaknade klockan 3:52 på morgonen och lämnade huset 4:10. Dagen innan hade jag varit på orkester i en stad en timme från huset och jag och min familj kom hem vid midnatt så det blev inte mycket sömn den natten.

Men det var okej, sova kan jag göra när jag blir gammal... Gården vi åkte till hade ca 250 kor inklusive kalvar. En dam i fyrtioårsåldern mötte oss inne i stallet vid mjölkningsmaskinerna. Hon hade 10 stationer som mjölkade kor.

Det tar henne fyra timmar att mjölka en gång och hon gör det två gånger per dag. utöver det behöver hon ta hand om korna och tvätta utrustningen. Väldigt mycket jobb och jag kan inte tänka mig ha det som jobb men det var coolt att se det. Tina och jag fick lov och mjölka en ko och kan konstatera att det är svårare än det ser ut!

Friends

Åka på en fiskeresa

Tina, Tinas värdpappa och jag åkte och fiskade i Lake Michigan. Uppe med tuppen klockan 4. Klockan 6 bara det av från hamnen. Nu är det så att i USA betalar man extra för att andra ska göra jobbet åt en så att man kan sitta och ta det lugnt.

Vi hade två killar med oss på båten som styrde den i rätt riktning och som såg till att alla spön var ute i vattnet och när vi hade håvat in en fisk så lade det spöt igen så att vi inte behövde göra det. Vi behövde bara ta bilden och sitta ner igen. 6 timmar senare var v tillbaka in i hamnen och då hade en av killarna rensat fiskarna åt oss. Det kallar jag service. Såklart fångade jag den största fisken!

Om high school i USA


 

Lära oss att äta med pinnar

På vår skola har vi 8 utbytesstudenter från Vietnam, Thailand, Kina och Taiwan. Det innebär att vi har 8 människor som kan lära Tina och mig konsten i att äta med pinnar. Trots det gick det inte riktigt så som vi hade önskat. Men vi fick med oss några tips!

Det gäller att handen är avslappnad med stadig och att man har pinnarna mellan fingrarna. Efter ett tag fick vi kramp och då hade vi ätit halva tallriken så vi gav upp. Men om vi någonsin hamnar i en situation där vi inte har tillgång till bestick, vi kommer att överleva med pinnar.

Dinner

Filma en Youtube-video

Vi har inte gjort detta ännu, men vi tänkte ta upp och svara på frågor angående ett utbytesår. Det är frågor som vi önskade att någon hade kunnat svara på innan vi åkte men också frågor under året. Jag tror att det kommer bli riktigt kul. Här är några av frågorna (på Explorius hemsida finns det svar på många av dessa frågorna men vi vill ge vår prägel och erfarenhet för att vi är experter på området):

- Vad packade vi?
- Vad är kulturkrock/chock?
- Hur hanterade vi hemlängtan?
- Hur ser en amerikansk skola ut?
- Vad hände när vi inte kom överens med vår värdfamilj?
- Hur Hittade vi vänner?
- Hur mycket läxor får vi?
- Vilka sporter valde vi?
- Hur mycket pengar spenderade vi per månad?
- Var levde vi och skulle vi rekommendera områdesval?
- Behöver vi gå ett extra år i skolan när vi kommer hem och hur ställer vi oss till det?
- Hur gamla är vi?
- Hur visste vi att vi var redo för ett utbytesår?
- Vilka ämnen har vi haft och vilka ämnen kan man välja mellan?
- Var det svårt med engelskan?
- Vad var det svåraste under vårt utbytesår?
- Vad var det bästa under vårt år?

Svaren på dessa frågor kommer i vår Youtube-video, Jag är så taggad!

Om high school i USA


Soccer

 

En bild per dag

Tina och jag har tagit en bild per dag. Det har varit efter fotbollsträningen, efter en match, vid matbordet eller på stranden. Väldigt bra då det ”tvingar” oss att ta bilder som vi kan ha kul med senare i livet. Innan vi åker hem till våra hemländer ska vi sätta ihop ett litet fotoalbum med bilderna.

Tack för att du tog dig tiden att läsa det här blogginlägget. Ha det bra!

Alva bloggar från Michigan under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Michigan? Med oss på Explorius kan du lägga till Michigan som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år