Thanksgiving i Kalifornien

Den 24 november 2016 fick jag möjligheten att fira Thanksgiving med en familj jag är väldigt tacksam att jag hamnade hos. Thanksgiving kan se olikt ut beroende på i vilken familj du hamnar hos. Kan dock lova dig att den kommer bestå av god mat, familjen och fina ord.

Även fast vi inte firar Thanksgiving i Sverige har även vi saker att vara tacksamma över. USA gjorde bara en tradition där vi sätter oss ner och berättar det för varandra. Många gånger under middagen blev man väldigt rörd.

Svenska köttbullar och amerikansk pekanpaj

Dagen började med att jag gjorde svenska köttbullar så att vi kunde ha det på Thanksgiving bordet, vilket var väldigt uppskattat. Efter det åkte jag och åt frukost på Starbucks med några kompisar och vi berättade att vi var tacksamma för varandra, lite fint. Efter det åkte jag till en annan utbytesstudent för att vi skulle fixa oss tillsammans och ta Thanksgiving-bilder.

När jag kom hem igen hjälpte jag min värdmamma och fixa i ordning allt och snart därefter kom alla gäster. Kommer inte ens ihåg all mat som fanns eftersom det var så mycket. Kalkon, gravy, potatismos, skinka, köttbullar, korv, hemma gjort bröd osv. Till efterrätt var det bland annat pekanpaj vilket jag åt för första gången här i USA och det är garanterat bland det godaste jag har ätit. Det receptet ska med hem!


Ingen Black Friday-shopping

Senare på kvällen spelade vi pingis, kort och tittade på fotboll. Många familjer brukar åka och sätta sig och köa inför Black Friday men det orkade varken jag eller min värdfamilj att göra.

Ångrar dock det nu eftersom det är del av upplevelsen så det är något jag tycker att ni andra i i alla fall ska göra. Folk blir helt galna här när de köar och sånt får vi sällan se hemma i Sverige.

Mycket att vara tacksam över som utbytesstudent

Jag är tacksam för att jag vågade åka helt ensam tvärs över världen för att skapa ett nytt liv där. Jag är tacksam för att min familj tog emot mig som att jag var deras egna barn. Jag är tacksam att mina värdsyskon fick mig att känna mig hemma från dag ett. Jag är tacksam för de fina amerikanska vännerna jag har fått. Jag är tacksam för att jag har fått lära känna utbytesstudenter från hela världen. Jag är tacksam för de människorna som har varit snälla mot mig även fast jag var en främling för dem. Jag är tacksam.

"There is always something to be thankful for."

Lisa bloggar från Kalifornien under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Kalifornien? Med oss på Explorius kan du lägga till Kalifornien som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år