"Formal Dance" på high schoolNär jag bestämde mig för att bli utbytesstudent var formal och prom något jag verkligen såg fram emot. Det mötte verkligen mina förväntningar, sjukt kul var det!

I helgen hade jag min första skoldans och det var formal och jag tänkte berätta allt om den så ni vet vad ni har att se fram emot.

Förberedelser

Dagen började med att jag och min värdmamma åkte och fixade naglarna och självklart ska allt vara glitter på formal, även naglarna. Efter det åkte vi och hämtade upp min corsage och boutonniere till min dejt. En corsage är ett blomarmband som tjejen har runt armen och en boutonniere är en liten blomma som killen har i kostymfickan. Jag och två kompisar började att fixa oss runt 10 tiden och var inte klara vid 4 när vi skulle bli upphämtade. Vet inte riktigt vad som tog sån tid men kul hade vi!

Middag och massor av foton

Jag blev upphämtad av en kompis som var i samma grupp som mig. För tydligen går man även i grupper till formal, vilket jag inte visste om för än jag kom hit. Gruppen brukar oftast bestå av 4-6 andra par som alla går tillsammans till middag och sen till formal.

När jag och min kompis kom dit (en aning sent) så var det dags för fotografering. Huset vi åkte till var nog en av de större husen jag någonsin sett och även en av de finaste trädgårdarna jag hade sett. De hade hyrt in en fotograf men alla föräldrar hade med sig en egen kamera. Det stod ungefär 15 personer och tog bilder på oss samtidigt, blev helt yr för att jag inte visste vilket håll jag skulle kolla.

Jag visste tyvärr inte om att föräldrarna brukar komma på fotograferingen så bjöd ej in mina värdföräldrar. Jag kommer inte göra samma misstag på prom i alla fall.Efter bilderna var det dags för att äta middag. Vi åkte till ett ganska lyxigt ställe och fick en hel avdelning för oss själva. Där fanns en brasa, soffor och biljardbord. Vi åt middag och umgicks i kanske 1-2 timmar för att sedan åka till formal.

Dörrarna stängde klockan 20:00 och öppnade igen 22:00. De stänger dörrarna eftersom folk med lite strängare föräldrar vill vara försäkrade att deras barn är på formal under hela tiden de är borta. Inne på formal var det massa bord uppdukade och även ett buffé bord med desserter. Det fanns även ett photoboot som man kunde ta bilder med sina kompisar.

Förutom det så var det ett stort dansgolv med en dj som fixade musiken. Var väl inte direkt den musiken man är van med i Sverige, men aja man fick lära sig att dansa till det med.

Detta är något att längta efter

I slutet av kvällen åkte vi till en kompis hus för att titta på film. Hennes mamma hade gjort brownies, mackor och ställt fram massa godis till oss. Vi umgicks ett tag men vid den här tiden var både jag och mina kompisar lagom trötta efter denna långa dag.

Kom hem vid ungefär 01:00 där jag möttes av en kompis som hade bestämt sig för att sova över hos mig, haha. Hade en så sjukt mysig och rolig kväll! Trust me guys, detta är något att längta efter.

Lisa bloggar från Kalifornien under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Kalifornien? Med oss på Explorius kan du lägga till Kalifornien som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år