Det bästa med utbytesåret i USA… Är även de sakerna som jag kommer att sakna allra mest.
I nu läget har jag bara 10 dagar kvar innan jag sätter mig på flyget hem. Det får mig verkligen att börja tänka på hur mycket jag älskar det här stället och allt runt omkring.

Därför tänkte jag skriva om det absolut bästa sakerna med USA.

1. Gästvänligheten

Först av allt så älskar jag amerikanernas gästvänlighet. Ta min värdfamilj som exempel. De har redan 5 barn men de hade inga problem och ta in ett sjätte och älska det som att det var deras egna.

I bland glömmer jag till och med bort att mina värdsyskon faktiskt inte är mina biologiska syskon, även fast det verkligen känns så. De gjorde verkligen deras hus till mitt hem.

Även mina bästa vänner får mig att känna samma sak. Jag vet att jag alltid är välkommen i deras hus, och det berättar deras föräldrar för mig varje gång jag kommer över. Jag vet också att om jag kommer komma tillbaka och hälsa på, även om det är 5 år från nu, så kommer jag alltid ha någonstans att bo. Hur älskad får inte det en att känna sig?

2. Spontaniteten

Jag älskar att amerikaner är så spontana, det finns inte en tråkig sekund. Jag som bor i Kalifornien får ju erkänna att jag har det lite extra lyx när man kan dra till LA, San Fransisco eller Santa Monica bara över en dag.

I Sverige ska det alltid vara så mycket om och men, men här räcker det med att ha en bil och bensinpengar. Jag vaknar varje morgon och undrar verkligen vad ska jag göra idag, för man vet inget annat än att det kommer troligen bli sjukt kul.

Det är även pricket över i:et när vädret nästan alltid är på topp här. Så mycket enklare att göra planer när man vet att det kommer att var runt 30 grader och sol, frågan är bara vilket strand man väljer att åka till.
3. High School Spirit

Det jag nog kommer att sakna mest av allt är skolan och dess school spirit. Nästan varje vecka är det något som min skola har hittat på, om det nu är rallys eller tema veckor. Det är även alltid någon match varje fredag beroende på vilken säsong det är.

De senaste månaderna har det varit baseball och de matcherna har varit jättekul att gå på, men roligaste av allt var nog amerikanska fotbollsmatcherna i början av året för att det var sånt sjukt drag.

Själv spelade jag fotboll och lagkaptenerna fixade alltid middagar, filmkvällar och träffar. Skolan håller en verkligen upptagen om man säger så.

Joina massa klubbar, pröva på olika sporter och gå på varje hemma match så kommer det vara svårt att ha ett tråkigt utbytesår. Eftersom skolan är så himla lätt här så kommer du nästan aldrig behöva plugga heller (förutom finals week), men var smart och välj så lätta klasser som möjligt. Typ idrott, keramik, fotografi eller yearbook making.

4. Människorna

Självklart kommer jag även att sakna alla människor som har gjort mitt utbytesår så himla bra. Mina amerikanska kompisar, mina utbytesstudentskompisar och till och med mina favoritlärare.

Mest av allt kommer jag att sakna min värdfamilj, som har visat att man kan älska en grupp människor så mycket efter bara 10 månader.
Lisa bloggar från Kalifornien under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Kalifornien? Med oss på Explorius kan du lägga till Kalifornien som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år