Min första och sista High School Musical

Att gå på high school i USA är något väldigt speciellt. Det finns så mycket aktiviteter som man kan lägga sin tid på och så mycket olika sporter att välja och vraka mellan. Jag skulle helt enkelt säga att det finns någonting för alla.

I början av mitt utbytesår gick jag med i skolans musikal, det var egentligen en slump som jag hamnade där, vilket jag idag är väldigt tacksam över! Får du chansen att gå med i skolans musikal eller någon av alla ''plays'' som din skola sätter upp, ta chansen! Du har inget att förlora och jag lovar dig att det komma vara värt all dig, för det har varit så kul!

Blev välkomnad med öppna armar

Jag minns när jag åkte till skolan med min värdpappa, första dagen jag spenderade i Abilene, för att skriva in mig och välja mina klasser. Jag minns hur de hade rehearsal och att jag verkligen ville gå med. Ungefär två veckor senare gick jag till min första repetition och blev välkomnad med öppna armar. Jag hoppade rätt in i vad de kallade för organiserat kaos. 

Med motivation och vilja och lite extra tid lärde jag mig alla låtarna och successivt började jag lära mig koreografin till de nummer som jag skulle vara med i och trots hårt jobb och en slutkörd hjärna har detta varit en av de bästa upplevelserna jag varit med om hittills och ett litet plus i kanten var att vi fick allt ifrån knivar, gafflar, ljusstakar och klockor att vakna till liv. Personligen så hade jag rollen som gaffel och ''Town person'', någon som har en gissning på vilken musikal jag pratar om?

Minnen för livet

Allting kommer till ett slut, ridån har fallit och strålkastarna har slocknat en sista gång, vår show week är över och vi ska återgå till vår vardag. Jag hade ju egentligen ingen vardag innan jag påbörjade rehearsal så jag ska börja med att hitta någonting annat att sysselsätta mig med, men en sak är säker och det är att jag aldrig kommer att glömma alla svettiga repetitioner, frustrerande scener och alla oändliga skratt. Jag kommer alltid att bära med mig minnena och de kaotiska ombytena backstage. Jag kommer alltid vara musikalens enda ’’Frida from Sweden’’.

Och för er som fortfarande klurar på vilken musikal vi satte upp så var det ju naturligtvis Beauty and the Beast, den perfekta första och sista High School musikalen någonsin.


Frida bloggar från Texas under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Texas? Med oss på Explorius kan du lägga till Texas som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år