Friday Night Football Game!


Vad är egentligen en Running-back? Receivers? Linemen och Quarterback?

Kanske säger det er ingenting och kanske vet ni att detta är olika positioner som finns i football eller som vi i Sverige ofta kallar för Amerikansk fotboll, någonting som absolut inte får missas ifall du åker till USA.

Fredagar har definitivt varit min favoritdag på veckan, inte bara för att vi fått helg, utan också för att det inneburit pep-rally, football-game och en stor dos av skolsprit. Det är också en chans för hela the community att samlas på en och samma plats, oavsett ålder och kön för att tillsammans stötta den lokala skolan.

Pep-rally

Egentligen började allting för mig på torsdagarna då vi hade spirit-day, alltså en dag då man klär upp sig efter olika teman. Vi hade allt ifrån en USA dag till rock ’n roll, disney och pyjamas dag!

Väldigt uppskattat av alla elever och lärare och såklart en rolig upplevelse. Sedan följde pep-rally på fredagen med samma tema som spiritday dagen innan. Pep-Rally är när hela skolan går till idrottshallen och peppar igång Footballteamet inför den kommande matchen; vi sjöng sånger, dansade, bandet spelade och the cheerleaders körde olika ramsor. 


På kvällen var det football game och jag mötte antingen upp mina kompisar på vårt stadium eller åkte med någon av dom till borta matcherna. Väl på plats gick vi såklart till studentläktaren, där var alla uppklädda efter veckans tema och hade massor med glitter, papper, serpentiner osv att kasta upp i luften för att bidra till stämningen. Jag hade höga förväntningar på gamen och ska jag vara ärlig är det tusen gånger bättre i verkligheten! Så häftigt!!

Cowboy Stadium

Jag hade även turen att få vara med om en lång säsong, den slutade nämligen inte förrän den 16 december eftersom vi tagit oss hela vägen till state i vår division, vilket betyder att vi hade chansen att bli det bästa teamet i vår division i hela Texas! Så tillsammans med min värdfamilj körde vi tre timmar till Dallas där matchen skulle hållas, i ingen mindre än AT&T’s stadium, även känd som Cowboy stadium.Jag lyckades hitta några vänner i den stora (enorma) arenan och hade lyxen att stå längst fram och stötta vårt team. Matchen var otroligt spännande och en av de häftigaste upplevelserna jag varit med om. Storbildsskärmen var enorm och stämningen var på topp. Näst intill hela vårt community hade åkt de tre timmarna för att gemensamt stötta killarna och alla hade så kul på läktaren. Tyvärr slutade matchen i förlust och många ledsna miner och tårar syntes på läktaren såväl som på planen. Vi sjöng vår fight song en sista gång innan strålkastarna släktes.

Bra plats att träffa vänner

Slutet på vår säsong blev visserligen inte vad vi hoppades, men jag är otroligt glad att jag fick uppleva detta och dessutom att vi gick så pass långt i vår division. Football games är en utmärkt plats att hitta nya vänner på. Alla prata med alla och gemenskapen och värmen som utstrålas på matcherna är otrolig och detta är en av de sakerna jag kommer att sakna mest av allt, och som jag redan saknar. Jag vill verkligen uppmana alla att ta chansen och gå på en match och om du inte har någon vän att gå med, åk ändå - du kommer att hitta någon där!

Frida bloggar från Texas under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Texas? Med oss på Explorius kan du lägga till Texas som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år