Patricias Thanksgiving i USA

utbytesstudent tacksam för thanksgiving

En högtid som inte vi har i Sverige, som är den högtiden jag såg mest framemot just därför, är Thanksgiving. Det enda jag riktigt visste om Thanksgiving, var att man ska vara extra tacksam över det man har, sina nära och kära.

Macy's parade

Man får en vecka ledigt från skolan, i mitten av november och den torsdagen är självaste Thanksgivingdagen. Vi började dagen med en liten större frukost till tittandet av den stora Macy’s paraden som visas på TV. Det är bland de största paraderna i världen, om inte den största. Den hålls i New York och håller på i ca en timme.

Många firar Thanksgiving med släkt eller vänner, men vi var bara familjen, vilket var minst lika bra.

Kalkon & pumkin pie

Hela dagen innan och under Thanksgiving-dagen spenderades i förberedelser till den stora middagen. Vad som brukar finnas på ett Thanksgiving-matbord är såklart den kända kalkonen, som förmodligen är vad alla drar paralleller till Thanksgiving. På vårat bord befann sig såklart kalkon, men även sötpotatis, potatismos, pumpkin pie (som även det är väldigt populärt), bröd, mac n’ cheese, kalkonfyllning och lite annat smått och gott.

Innan alla började äta, berättade vi lite kort om vad vi var tacksamma för. Eftersom min värdfamilj inte är så seriösa med saker så blev det inte så seriösa svar. Mitt svar var faktiskt seriöst då jag berättade om att jag var tacksam för att få vara här i USA, och att jag var tacksam att denna familjen har öppnat sitt hem för mig och tagit mig in.

Shopping hela natten

På kvällen var det dags för Black Friday! Som jag hade sett fram emot att få gå på min första black friday-shopping. Vi for till gallerian runt 10 på kvällen och shoppade där tills dem stängde klockan 1. Vi for vidare till bland annat Target, Belk, Walmart och lite andra små affärer som hade öppet under natten. Det fanns hur många bra dealer som helst och hem fick jag mig en del shopping.

Min första Thanksgiving var bra. Det var inte mycket som pågick men det gör mig ingenting. Det var en mysig dag och jag är glad över att jag äntligen har fått fira min första Thanksgiving, vem vet hur många fler jag kommer vara med om?

Det är en dag jag sent kommer glömma, min första Thanksgiving och min första Black Friday upplevelse!!

Patricia bloggar från Virginia under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Virginia? Med oss på Explorius kan du lägga till Virginia som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år