Årets största händelse på High School: Prom!

utbytesstudent high school prom

Något som jag var mest taggad för på mitt utbytesår i USA var att få uppleva en amerikansk bal. Så höga förväntningar hade jag och det levde verkligen upp till det. I min lilla by där jag bor i och i den lilla skolan jag går på så är verkligen prom bland det största som händer. Alla förberedelser börjar redan i januari och allt snack en bit innan jullov.

Vem blir min date?

Alla hetsar över vem man ska gå med, vad man ska ha för klänning och hur man ska ha håret och sminket. Jag var själv väldigt orolig för att jag inte skulle ha en dejt och behöva gå ensam till prom.

Som tur var så hade jag en bra killkompis som frågade mig vilket jag är tacksam och glad över. 

Att få uppleva en amerikansk bal, prom, var verkligen en av de bästa upplevelserna jag har upplevt. Det var riktigt kul. Innan vi åkte till vart balen höll plats så tog vi bilder med en professionell fotograf på ett jättefint ställe, mer bilder togs även när man träffade alla kompisar innan balen började.

high school år prom

Dans fram till 5 på morgonen

Kvällen bjöds på dans, dans & dans, så kul verkligen att alla var så engagerade och hade så kul tillsammans. Alla dansade med alla och det var riktigt roligt och varmt. Efter balen så var det en så kallad ”after prom” som hölls på en bio i närheten. Det bjöds på väldigt god mat och massa aktiviteter. After prom hölls från 11:30 till 5 på morgonen, snacka om att man var trött dagen efter.

Om du funderar på att bli utbytesstudent i USA eller redan bestämt dig för det och tvekar på om du ska gå på prom eller inte så ger jag bara tipset om att gååååå. Du kommer inte ångra dig, det är en livs upplevelse och det är inte många gånger du får chansen att gå på en amerikansk bal. Så tveka inte och gå!

gå på prom high school utbytesår

Patricia bloggar från Virginia under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Virginia? Med oss på Explorius kan du lägga till Virginia som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år