Halloween och Haunted House

utbytesstudent usa blogg

Halloween i USA är något som jag alltid har velat uppleva. Det jag sett från tidigare utbytesstudenter och filmer har verkligen gjort mig exalterad för halloween här.

Det börjades i god tid med dekorationer både i affärer och på gårdarna runt omkring town. En stor avdelning fanns inne i Walmart med hur mycket kostymer som helst, olika halloween kit, t.ex. som clown, vampyr etc.

Allt som man någonsin hade kunnat önska sig för sin halloween kostym kunde man hitta där.

Jobbade på spökhus

Min halloween blev lyckad. Jag kanske inte var med om det mest typiska halloweenfirandet men det var helt klart en lyckad halloween.

Jag och två andra kompisar hjälpte nämligen till med ett Haunted House som basebollaget på skolan arrangerat. De hade hyrt en stor lokal där de satt upp massa dekoration som gjorde lokalen till ett spökhus. Fredagen under halloweenhelgen gick vi själva igenom huset och det var väl gjort av basebollaget. Det var hur läskigt som helst (förmodligen mest för att jag är barnslig när det kommer till läskiga saker) och man kände på rösten dagen efter att man skrikit en del.

Efter att vi gått igenom huset blev vi förfrågade om vi ville hjälpa till och skrämma folk den kommande dagen, vilket var lördag och ”halloweendagen”, såklart tackade vi inte nej, det lät ju hur kul som helst, och kanske inte något man gör varje halloween i Sverige direkt.

utbytesstudent i usa blogg

Skrämde folk tills våra halsar inte orkade mer

För att ens lyckas med att skrämma folk så var ju tvungna att vara någorlunda utklädda. Tidigt på lördagen så for vi till Walmart och handlade utklädnad, eller utklädnad och utklädnad, lite ansiktsfärg, blod och hårspray var väl nästan det enda vi köpte. Senare på kvällen gjorde vi oss iordning för vår första amerikanska halloween.

Vi sminkade oss och sprayade håret i olika färger och begav oss mot lokalen där spökhuset var beläget. Hela kvällen befann vi oss där och vi skrämde folk tills våra halsar inte orkade mer. Det var exakt nog med tid där, inte för länge men inte för kort.

Personligen tycker jag att det är mycket roligare att skrämma folk än att bli skrämd själv. Vi hade iallafall hur kul som helst och efter varje grupp som vi skrämde så skrattade vi hur mycket som helst. Det var absolut den bästa halloweenupplevelsen jag har varit med om. Men gud så trött man var efteråt efter allt skratt och skrik.

All in

Här går verkligen alla ”all in” för högtider vilket jag tycker Sverige saknar lite grann. Det är en upplevelse som inte hade varit densamma i Sverige och jag är verkligen så glad att jag fick chansen att uppleva en amerikansk halloween.

Det är verkligen som alla säger om att folk går all in och dekorerar hus och mataffärer. Det är även betydligt mycket fler folk som går bus eller godis här vilket även de är ett bevis på att halloween faktiskt är lite roligare här än i Sverige.

Patricia bloggar från Virginia under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Virginia? Med oss på Explorius kan du lägga till Virginia som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år