Patricias high school-graduation

graduation high school utbytesstudent

Något som kanske inte alla får göra under sitt utbytesår i USA är att ta graduation. Många utbytesstudenter brukar inte få vara senior på deras skola och inte få vara med på graduation eftersom dem inte har tagit alla klasser man måste ta för att få vara med.I vissa fall kan dem göra undantag och jag var ett undantag i detta fall.

Även fast jag inte fick ett standard diploma fick jag ändå vara med på graduation och gå på scenen och ta emot ett ”certificat of completion” istället för ett ”standard diploma” som dem flesta andra fick.

Något man bara sett i filmer

Att jag ändå fick vara med på graduation är jag grymt tacksam över och det var verkligen en riktig amerikansk upplevelse. Eftersom det är ganska stort för en amerikan att ha klarat av High School såg jag det lite som ett bevis att jag har klarat mitt utbytesår. Så för mig var det ju minst lika stort om inte större.

Att få den typiska hatten och rocken som man nästan bara har sett i filmer var en stor sak i sig.

graduation utbytesstudent blogg

”The Swedes”

Vi fick även dekorera vår personliga hatt vilket var lite unikt som man kan se på några av bilderna. Jag och den andra svenska utbytesstudenten gjorde matchande hattar eftersom vi har blivit kallade ”The Swedes” under hela detta år, så varför inte vara ”The Swede #1” och ”The Swede #2”?

Egentligen skulle inte vi vara med på graduation eftersom att vi tekniskt sett bara var juniors men vi pratade med rektorerna och frågade om vi fick och det sa dem att det självklart gick bra men att vi inte skulle få det vanliga diplomet som dem flesta andra får. Pricken över i:et var ju att mina svenska föräldrar kom på besök för min graduation och fick se hur jag bodde och gick i skolan. Superkul att de kunde komma över ett par dagar och vara med mig på min amerikanska graduation.

Det var iallafall en väldigt unik upplevelse som väldigt få svenskar får chansen att göra och jag är så tacksam över att jag är en av dem som fick uppleva detta. Mer amerikanskt än så går det nästan inte att uppleva. 

ta graduation usa utbytesstudent

Patricia bloggar från Virginia under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Virginia? Med oss på Explorius kan du lägga till Virginia som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år