Första skoldagen på high school

Dagen då alla fruktar mest till en början är den första dagen av skolan. Kommer någon prata med mig? Kommer jag sitta ensam i lunchen? Kommer jag förstå något av vad de säger i klasserna?

Fullt normalt att vara nervös

Alla dessa frågor kan göra dig väldigt nervös inför din första dag. Det är helt normalt att vara nervös, speciellt om du är i ett annat land, du är inte riktigt helt bekväm med språket och du kanske inte vet hur alla fungerar. Du kanske även är rädd för att ingen ska tycka att man är ”intressant” utan att man själv skulle vara tvungen att ta första steget till allt. Iallafall jag var rädd för detta.

Efter min första dag på High School i USA känns det inte längre så läskigt, min första dag var helt enkelt bra!

Alla vill veta mer om dig

Direkt på morgonen då vi samlades i våra hemklassrum de första 10 minuterna kom det fram tre tjejer och ville se vad jag hade för schema. Dock hade jag redan träffat en av dem men det kändes ändå bra att folk ville veta. Alla är verkligen jättesnälla och vill veta mer om dig.

Det jag fruktade mest, att sitta själv i lunchen, var inga som helst problem. Då lunchen startade och vi gick ut ur klassrummet, kom det fram en tjej och frågade om jag ville sitta med dem i maten.

Svårare än så är det inte. Om man inte själv skulle bli frågad så är det bara att fråga själv. Jag är säker på att folk vill veta mycket om dig om de får reda på att du är en utbytesstudent.

Only in America!

Under första dagen hann jag få fler vänner än vad jag någonsin kunde tro. Jag och en annan utbytesstudent blev frågade om vi ville komma på en sleepover, hur kul låter inte det? Only in America!

Alla är så snälla så om du skulle vara nervös inför din första dag så vill jag bara säga, det löser sig, allt kommer gå bra om du bara vågar prata med någon eller några!

Nu längtar jag till skolan

När jag kom hem från skolan hade jag redan då flera nya vänförfrågningar på Facebook samt Instagram. Trots att vissa klasser var lite svårare än andra, som jag tyckte min spanskaklass verkade, så tror jag på att det löser sig.

En tjej som jag har Advanced English 10 med, erbjöd sig att hjälpa mig med spanskan om jag så skulle behöva vilket var väldigt snällt av henne. Jag tror även på att man lär sig mer med tiden, ju fler dagar det går, desto mer kommer jag lära mig utav de svåra klasserna och de svåra klasserna kommer inte vara lika svåra längre. Jag ser framemot att få lite utmaningar i klasserna och jag nästan längtar till skolan för att få träffa människorna igen, så vänliga de var.

Patricia bloggar från Virginia under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Virginia? Med oss på Explorius kan du lägga till Virginia som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år