Tankar inför utbytesåret

Att inte veta vart man ska ...

... vart man ska bo eller hur ens liv kommer se ut det närmaste året är bland det mest spännande du kan vara med om, men det är även en bland de läskigaste känslorna jag upplevt.

Att slängas ut i det okända utan att ha någon aning om var i USA du kommer hamna, det kan vara vart som helst. Från en jättevarm stad, till en iskall, från en stor stad, till en pytteliten "stad". Västkusten, östkusten, norr eller söder? Ja, det kan bli vart som helst och du har inte en blekaste aning.

Att lämna nära och kära

Kanske en av de stora anledningarna till att du överväger att inte åka som utbytesstudent, är att du inte kommer träffa dina vänner eller din familj på 10 månader. Jag tror att det är väldigt många som tänker såhär och även jag tänkte på detta.

Till er som tänker så vill jag bara säga, de försvinner ingenstans, de är fortfarande kvar och nästan allt kommer vara som vanligt när du kommer hem.

Visst, du är borta i 10 månader men det kommer det vara värt. De är kvar hemma i Sverige och lever det vanliga livet, samma vardag som alltid, medan du är på ett stort äventyr, du får upptäcka saker som inte dina vänner eller familj får upptäcka. 

Långt ifrån ett bortkastat år

Att man måste gå om ett år när man kommer tillbaka kan verkas jobbigt och eländigt men det tycker verkligen inte jag. Det kommer inte vara ett bortkastat år och efter att ni hört vad jag har varit med om och fått uppleva kommer ni ångra er om ni inte har sökt!

Ett bortkastat år är helt fel uttryck att välja, det är ett år som inte så många upplever men kommer att ge dig nytta i all framtid och du ska skatta dig lycklig om du får vara med om ett sånt här år.

Överraskande avskedsfest

Det kan vara bra om du har en ”avskedsmiddag” eller något liknande. Jag och mina tre närmaste vänner hade tänkt ha en liten middag ute och se en bio, men istället så hade de planerat en stor avskedsfest åt mig där de flesta av mina kompisar befann sig.

Jag hade ingen som helst aning om detta och blev såklart väldigt överraskad. Jag tyckte det var ett perfekt sätt att säga hejdå till alla mina kompisar och det kändes så bra efteråt, eftersom jag vet att de kommer finnas kvar när jag kommer hem igen.

Upptäck så mycket som möjligt!

Tänk inte så mycket på vad som händer där hemma, du kommer komma tillbaka dit snart igen och leva den där vanliga vardagen som du har gjort i nästan hela ditt liv. Upptäck så mycket som möjligt och jag lovar dig, det är inget du kommer att ångra!

 

Patricia bloggar från Virginia under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Virginia? Med oss på Explorius kan du lägga till Virginia som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år