Utforska colorful Colorado

Något som jag har försökt att vara väldigt noga med under mitt utbytesår hittills är att utforska så mycket som möjligt. Det finns 50 olika delstater i USA och de är alla unika.

Både vädret och naturen i Colorado är helt fantastisk och jag har därför all anledning att uppleva så mycket av det som möjligt!

Bästa äventyr är spontana roadtrips

När jag anlände här i augusti var det så varmt och soligt här. Colorado har faktiskt mer soldagar än ”The Sunshine State” (Florida) och jag är övertygad om att jag kan räkna på mina två händer, om inte en, de få dagar vi inte har haft sol här.

De bästa sommardagarna utnyttjade jag bland bergen och i storstaden Denver. Att strosa runt i downtown Denver i den stekande sommarvärmen var helt fantastiskt, och vad som var än bättre var att hikea, hoppa från klippor i Fort Collins och med hjälp utav en lian svinga mig i Boulder Creek. Det finns så mycket att göra som inte kräver varken planering eller pengar, mina bästa äventyr kommer ifrån spontana roadtrips.

Värmen bestod tills oktober när vi begav oss till the Rocky Mountains för att kolla på de vackra aspträden. Sverige är förhållandevis vackert under hösten, men vyn över bergen och dalarna samt de färgsprakande gula löven är något jag sent kommer att glömma!

Skidsäsong fram till juli

Jag är en sådan person som uppskattar alla årstider; värmen, regnet, snön och kylan, men som den skidfantast jag är så såg jag såklart fram emot vintern lite extra mycket. Colorado är trots allt känt för att ha bland de bästa skidorterna i världen!

Nu har jag därför hyrt skidutrustning för hela säsongen, som ofta pågår till Juli, och försöker att åka skidor så ofta som jag har möjlighet. Bergen är verkligen helt fantastiska här, för att inte tala om pudersnön som inte är likt något annat jag tidigare upplevt.

Tyvärr åker inte min värdfamilj skidor, men det gav mig istället en anledning att förena mig med nya vänner i skolan. Nu brukar vi åka ett stort gäng tillsammans!

Från snöstorm till +17

Likt vintern i Sverige är det givetvis mörkt och ibland dystert här, men det stämmer såväl i Colorado att det ändras var tionde minut. Hittills har jag haft två snowdays på grund utav snöoväder, nästan fått köldskador i -30 celsius och njutit utav ”vårsolen” och 17 celsius i mitten av januari.

Gör en bucket list!

Många gånger finns det oändligt mycket möjligheter till vad du kan finna att göra ute i naturen, till ett helt förmånligt pris, ofta gratis. Vare sig du bor i Nevada-öknen, träsket i Louisiana eller den bitande kylan i Alaska är jag övertygad om att du kan upptäcka något nytt och spännande en kort tur från ditt hem.

Amerikanska ungdomar tenderar att vara aktiva och äventyrliga och de är förmodligen mer än villiga att utforska området med dig. Gör en bucket-list med saker du vill se och göra innan du beger dig till Sverige igen—nästa punkt på min lista är to climb a fourteener!

Matilda bloggar från Colorado under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Colorado? Med oss på Explorius kan du lägga till Colorado som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år