Prom, bättre än i filmerna!

prom som utbytesstudent i usa

Så många gånger har jag fått berättat för mig att prom är överskattat, och att all tid och pengar som läggs ner på det inte är värt det.

Trots det så valde jag givetvis att uppleva detta omtalade event och se för mig själv om prom är så fruktansvärt som mina peers fick det att framstå som, eller precis så underbart som det framställs som i filmen ”10 Things I Hate About You”.

utbytesstudent usa prom film

Förbredelser och kvalitetstid med värdsystern

Som den tidsoptimist jag är hann jag aldrig med att boka tid för varken hår, smink eller naglar. Istället passade jag på att ha kvalitetstid med min värdsyster medan vi kollade på hår- och sminktutorials på youtube och målade naglarna. De må ha tagit oss betydligt längre tid att uppnå ett någorlunda bra resultat, men vi hade otroligt roligt tillsammans under tiden. En sista, välbehövlig touch up av både hår och makeup fick vi utav våra vänner när vi begav oss till deras hus för att umgås innan fotograferingen.

På grund av det dåliga vädret så var vi tvungna att tänka om gällande fotografering. Efter lite om och men lyckades vi få in hela vår promgrupp bestående utav drygt 40 personer i ett hus där vi gjorde det bästa utav situationen och trots allt fick en hel del bra bilder. Det var en någorlunda kaotisk timme men alla var på bra humör och exalterade inför kvällen.

prom utbytesstudent i usa

Massor av dans

Prom var som många sagt, en väldigt typisk, om än rolig, high school dance. Det spelades allt från Justin Bieber, Drake och G-Eazy till the ”Cha Cha Slide” och salsa. Inga långklänningar hindrade varken tjejer eller killar från att dansa och njuta utav den energifyllda atmosfären.

Vad som är så fantastiskt roligt med dessa danser är att inte finns några ”cliques” — alla dansar med varandra! De följande fyra timmarna spenderade jag ute på dansgolvet tillsammans med mina vänner och resten utav the upperclassmen från Centaurus High School.

prom high school i usa

”After Prom” var det bästa

Jag var positivt överraskad utav dansen, men vad som var om möjligt ännu roligare var After Prom som hölls vid den lokala YMCA. Eventet var otroligt välplanerat, stort och framför allt roligt. Det fanns möjlighet att vinna priser, äta omåttliga mängder utav mat, spela Texas Hold’em, göra hennatatueringar, utmana dina vänner i ”the obstacle course”, åka skridskor eller bada. Hela samhället hade engagerat sig för att se till att vi, studenterna, skulle ha en helt fantastiskt och säker prom night.

När klockan närmade sig sju på morgonen så började jag äntligen bege mig hemåt efter en helt fantastiskt rolig och äventyrlig natt. Vad jag har lärt mig utav detta är att alltid se för mig själv; hade jag lyssnat på vad alla andra sa om prom hade jag förmodligen inte haft en så roligt natt som jag hade.

I efterhand är jag glad över att jag köpte mig en förhållandevis dyr klänning som jag kände mig snygg i och att jag målade naglarna tillsammans med min värdsyster. Patrick från 10 Things var visserligen inte min prom date, men jag var minst lika lycklig som Kat när jag tillsammans med alla vänner firade denna omtalade natt.


prom

Matilda bloggar från Colorado under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Colorado? Med oss på Explorius kan du lägga till Colorado som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år