Ua ola loko i ke Aloha (Love Gives Life Within)

utbytesstudent hawaiiresa

Vill uppleva så mycket som möjligt

Ett utbytesår är (olyckligtvis) bara ett år, men redan innan jag kom till USA hade jag planerat att besöka så många stater som möjligt, det kändes därför givet för mig att tacka ja till en händelserik vecka på Hawaii när erbjudandet kom upp!

Tillsammans med en kär vän från Soft Landing Camp i New York så bokade vi resan tillsammans. Som om det inte vore roligt nog att träffa henne så fick jag också spendera en hel vecka med massor utav utbytesstudenter från hela världen!

utbytesstudent hawaii vänner

Lärt mig mycket om kulturen

Merparten utav resan spenderades i Honolulu på O’ahu. Trots att vi bodde vid Waikiki Beach, ett utav de mest turisttäta områdena så lärde vi oss tack vare de lokala ledarna och busschauffören väldigt mycket om den autentiska hawaiianska kulturen.

Mitt ordförråd består numera utav ett fåtal fler ord än ”Aloha”, ”Mahalo” och ”Ohana”, jag har lärt mig om den första, sista och enda monarkin som någonsin funnits i USA, och jag har testat garlic shrimp och shave ice, äkta hawaiianska specialitéer.

yoga på hawaii

Morgonyoga och Surfer’s Paradise

Varje dag bestod utav äventyrliga och roliga aktiviteter; allt ifrån lugna dagar vid stranden och båtturer till morgonyoga vid stranden klockan sju följt utav en hike uppför Diamond Head.

En av höjdpunkterna på resan var surfing på the North Shore, även känt som Surfer’s Paradise. Trots att vågorna var fruktansvärt stora så gjorde vi ett tappert försök att surfa. Jag spenderade onekligen mer tid under vattenytan än vad jag gjorde på surfbrädan, men jag älskade upplevelsen ändå. Vågorna mätte trots allt 50 feet på vägen tillbaka (vi surfade alltså inte dessa!) från stranden! De stora vågorna avskräckte dock inte mig så jag såg till att boka in ytterligare en surflektion senare under veckan, dock inte på Banzai Pipeline eller Sunset Beach.

Andra aktiviteter innefattade snorkling, whale watching och ett besök till Pearl Harbor.

Huladans i solnedgången

Sista kvällen spenderades på en Luau fylld med musik, huladans och traditionell mat som kalua gris. Merparten utav studenterna tog tillfället i akt och blev certifierade hula dansare i den fantastiska solnedgången. Vi hade en helt fantastisk kväll som summerade upp alla höjdpunkter och upplevelser under den gångna veckan.

matilda hawaii blogg

Ett tacksamt minne för livet

Det är ingen lögn att den hawaiianska kulturen är familjär och kärleksfull, och efter att ha spenderat en vecka i denna fantastiska stat så är det svårt att inte vara tacksam själv. Jag känner mig så lyckligt lottad och tacksam som har fått möjlighet att uppleva detta. Jag kommer minnas denna resa och mina nyfunna vänner i många, många år framöver.

Stämmer det inte att ”love gives life within”? Utan mina föräldrar, vänner, utbytesstudenter, och personal samt deras gästfrihet så hade denna oförglömliga vecka på Hawaii blivit av. Mahalo nui loa (Thank you very much)!

Matilda bloggar från Colorado under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Colorado? Med oss på Explorius kan du lägga till Colorado som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år