Att välja sport på high school

sport high school år i USA

Innan jag kom till USA hade jag mycket funderingar kring hur jag skulle komma in i livet här borta. Hur skulle jag träffa vänner? Vad skulle jag göra under dagarna? Frågorna var många, men svaren var svåra att få.

Att fylla mitt år med roliga aktiviteter kändes som ett självklart val, men vad ville jag egentligen vara involverad i?

Valet av aktivitet

Ganska snabbt insåg jag att det bästa för mig skulle vara att gå med i en sport. Inte bara för att träffa kompisar, men också för att det skulle fylla mina eftermiddagar och för att jag skulle slippa oroa mig för antalet Oreo's och milkshakes som detta land har att erbjuda.

Jag har alltid varit aktiv, och att bli en del av ett lag kändes som det enklaste sättet att få känna av den omtalade High School Spiriten. Min värdfamilj hjälpte mig mycket med funderingarna kring vad jag ville göra, och föreslog Cross Country. Löpning. Jag skickade iväg ett mail till coachen och fick svar direkt. Han ville gärna att jag skulle komma och springa med hans lag, och sa att jag var mycket välkommen!

Det kändes bra att veta att jag skulle ha något att tillhöra.

high school i USA sporter

Första tävlingen

När jag kom fram till Kansas, och det var dags för första träningen, kände jag mig redo för att se vad sporten skulle bjuda på. Laget välkomnade mig mycket bra, och min tränare såg till att jag hittade min plats. Redan från början kände jag hur mycket jag skulle trivas.

Nu är jag fem veckor in i säsongen, och även om det inte har varit lätt alla gånger känner jag mig väldigt glad över att det är just här jag hamnade. För någon vecka sedan var det dags för vår första tävling, och det är en av de roligaste dagarna jag har haft sedan jag kom hit. Alla hejade på alla, stämningen var på topp, mitt lag lyckades ta lagmedalj och även jag fick min första individuella medalj genom en tredjeplats i mitt race.

Våga utmana dig själv

Sporten är inte lätt, och det är inte alltid roligt. Det är inte en dans på rosor, men det är inte heller värre än vad du gör det till. Att jag skulle skriva en text om cross country, och hur jag lyckats åstadkomma saker jag aldrig tidigare trott skulle vara möjliga, känns helt fantastiskt.

Jag har varit här i en månad, och mitt utbytesår har redan fått mig att göra saker jag aldrig kunnat drömma om. Aktiviteter under ditt High School-år ger dig inte bara vänner och minnen för livet, men även lärdom och kännedom över att du klarar av mycket mer än vad du tror. Ge dig på saker som kan verka utmanande, och saker du aldrig gjort förr.

I stunden kan de verka oöverkomliga, men om jag klarar det – gör du det också!

Lina bloggar från Kansas under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i USA? Tveka inte att ansöka!

Ansök till ett high school-år