Soft Landing Camp i New York

Mot drömmarnas land

Den  29 Juli 2015 satte jag mig på planet mot drömmarnas land. Nervös, exalterad, ledsen, glad och rädd var bara några av de känslor jag kände. Det var tidig morgon, och efter allt för få timmars sömn natten innan och ett jobbigt hejdå till familjen satt jag äntligen där, fönsterplats på rad fyrtiosju. Hjärtat dunkandes i bröstet och tankarna snurrandes i huvudet.

Nu var det dags att äntligen kasta sig ut, och hoppas på att vingarna skulle hålla.

Sightseeing och shopping i New York

Soft Landing Camp var första stoppet på vägen mot min nya hemstad. Att förbereda sig inför sitt nya liv genom fem dagar i New York kändes skönt, och att få träffa andra utbytesstudenter att dela tankar och funderingar med var en kul upplevelse. Möten där vi pratade om kulturkrockar och vårt kommande år varvades med sightseeing och shopping inne på Manhattan. Bara på första dagen hann vi bocka av sevärdheter så som Times Square, Grand Central, Rockefeller Center och Central park. Fyra timmars fritid var också inkluderad, där vi fick möjlighet att fritt göra det vi ville. För mig, och större delen av gruppen, innebar det shopping!

Den bästa starten någonsin!

Andra dagen i New York såg nästan likadan ut. Vi startade på Lower Manhattan för att se Broadway, Soho, World Trade Center och Brooklyn Bridge. Att sitta fast i bilköer blev en vana, och det ständiga ljudet av motorer, människor och trafik kändes inte längre lika främmande som dagen innan. Vänskapsband bildades, och den obligatoriska gruppbilden tagen i Brooklyn visade ett gäng glada skandinaver som aldrig trott att man kunde komma varandra så nära på bara två dygn.

New York blev den bästa starten på våra utbytesår vi någonsin hade kunnat få, och alla minnen och skratt vi nu tagit med oss därifrån är något jag är evigt tacksam över! Sista dagens picknick i Central Park har blivit ett minne för livet. Likaså det ösande regnet och pizza-partyt på hotellrummet.

Den 29 Juli 2015 satte jag mig på planet mot drömmarnas land, och de första dagarna där hade inte kunnat bli bättre. New York var helt enkelt fantastiskt!

Lina bloggar från Kansas under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i USA? Tveka inte att ansöka!

Ansök till ett high school-år