High School Musical – på riktigt!

musikal high school i usa

Äntligen premiär!

För några veckor sedan var det äntligen dags för premiären av skolans musikal – Beauty and The Beast! Jag, och alla andra som var en del av gruppen som satt ihop hela föreställningen, hade jobbat hårt under hela terminen för att få till en bra föreställning. Sedan skolans start i augusti hade vi ägnat kvällar åt repliker, danser, kostymer och sång.

Audition

Det dröjde inte många dagar efter min ankomst till Kansas som jag fick träffa min musiklärare. Mrs. Ramirez berättade om musikalen hon planerade att regissera under hösten och ville gärna att jag skulle komma på audition. Jag har alltid älskat att sjunga och dansa; så när jag såg denna chans att få göra något jag tycker om samtidigt som jag får möjlighet att träffa kompisar sa jag självklart ja.

Några dagar senare gick jag in genom dörrarna till aulan med en nervositet och nyfikenhet över vad som låg framför mig. Det var dags för audition!

Många fler var på plats än vad jag trodde för uttagningarna. De flesta kände jag igen från skolan och andra aktiviteter jag hade gått med i, så jag hittade snabbt en grupp att sätta mig ned med för att gå igenom hur auditionen skulle gå till. Jag hade ju ingen aning! Allt jag visste sedan innan var att jag skulle välja en låt att ha med mig till uttagningarna, som jag sedan skulle sjunga för musikläraren. Det visade sig att det i stort sett var det jag behövde göra för att läraren skulle se om jag skulle få en roll eller inte. En sång och några repliker från en scen ur musikalen. Trots min nervositet innan visade det sig att det inte var något att oroa sig för, allt gick väldigt bra och när det var över kände jag mig spänd inför att se vad jag skulle få för roll.

Dansa på scen tillsammans med vispar, pepparkvarnar, gafflar och knivar

Rollerna annonserades en vecka senare, och jag fick rollen både som ett saltkar och stadsbo. Ett saltkar må låta som en väldigt underlig roll, men om du någonsin har sett filmen Skönheten och odjuret vet du säkert att hälften av karaktärerna är köksredskap. Detta var något som gjorde hela musikalen mycket roligare!

Att dansa på scen tillsammans med vispar, pepparkvarnar, gafflar och knivar var verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Vi hade träningar minst tre gånger i veckan, och då lärde vi oss alla sånger, repliker och koreografier. Jag hade alltid väldigt kul med gruppen, och det dröjde inte länge innan jag hittat många nya kompisar. Visst la vi ned mycket tid under de veckor vi förberedde oss inför premiären, men i slutändan var det värt det.


Min amerikanska high school musical – en succé!

I november var det dags för vår första föreställning. Backstage var alla nervösa och spända inför vad publiken skulle tycka. Det var fullsatt!

Trots nerverna gick det väldigt bra och vi hade inte kunnat vara nöjdare efter föreställningarna. Det var väldigt trångt på scenen med allas utklädnader, och fastän jag tappade både hatten och ena skon mitt på scenen kändes allt riktigt bra. Min amerikanska high school musical blev med andra ord en succé. Idag är musikalen ett av de roligaste minnena från mitt år; och jag håller redan på att förbereda mig inför uttagningarna till skolans vårföreställning!

Lina bloggar från Kansas under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i USA? Tveka inte att ansöka redan idag!

Ansök till ett high school-år