Lina förbereder sig inför ett utbytesår i USA

Tanken på att få åka iväg på ett utbytesår till USA har funnits där länge. Jag minns precis hur jag för några år sedan kunde spendera hela kvällar med läsa utbytesstudenters bloggar, och hur jag kunde sitta timme efter timme, dag ut och dag in, och föreställa mig hur mitt eventuella år på andra sidan Atlanten skulle kunna se ut.

Jag satt och räknade ned månaderna till när jag skulle kunna anmäla mig för en intresseanmälan hos Explorius och till när mitt utbytesäventyr faktiskt skulle börja. Nu sitter jag här tre år senare med ett avresedatum på den 29 juli.

Hundra dagar kvar, och sedan lämnar jag Sverige och allt jag någonsin har känt till.

En skräckblandad förtjusning

Jag vill prova något jag aldrig förr har gjort, och jag vill lämna min komfort-zon för kasta mig ut för det där stupet, även fast jag inte vet vad som finns nedanför. Jag vill känna känslan av att inte veta hur min höst kommer se ut, vilka människor jag kommer träffa, vilka platser jag kommer besöka. Det känns både spännande, läskigt, jobbigt, fantastiskt och hemskt på samma gång.En skräckblandad förtjusning, helt enkelt.

Placering i Eudora, Kansas

Jag hade den enorma turen att få min värdfamilj tidigt. Redan i början av december fick jag ett samtal från Explorius som kom med de glada nyheterna att jag skulle få bo hos ett par i Eudora, Kansas. Allt kändes rätt från första stund, och vi har haft väldigt mycket kontakt. Inte nog med att familjen är väldigt kärleksfull och omtänksam, så har de även haft arton utbytesstudenter innan mig! Bara det visar på hur mycket de faktiskt tycker om att möta ungdomar från hela världen, vilket känns väldigt tryggt. 

Post från värdfamiljen

Bland annat skickade de med en massa broschyrer om Kansas och statens historia, men även info om ställen familjen brukar vara på. Det roligaste var att öppna kartan där de hade markerat alla de platser vi kommer besöka, så jag kunde se vart allt ligger. Sedan fick jag även två t-shirts, en med min skolas maskot + logga på och sedan en med loggan från K-state, ett fotbollslag de brukar kolla nästan varje match av. Jag är så spänd på att få följa med på riktig american football!

Presenter till värdfamiljen

Det är ganska tidigt än att börja fundera på detta, men jag ville gärna börja i god tid så jag slipper stressa med det sista veckan innan jag åker. Jag tycket att något med älgar/renar på skulle vara kul att ta med, så när jag hittade denna söta osthyvel på en liten turistaffär kändes den självklar att ta med... Är det inte konstigt att de ännu inte har osthyvlar i USA?

Min kommande höst har äntligen börjat ta form! Nu är det bara de sista förberedelserna och packningen kvar, innan det är dags för avfärd. Packlistan återstår att bli skriven, men något jag vet kommer stå med är ett öppet sinne - och en massa svenskt godis såklart!  

Lina bloggar från Kansas under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i USA? Tveka inte att ansöka redan idag!

Ansök till ett high school-år