Vardagen som utbytesstudent på high school

utbytesstudent vardag usa

USA bjuder på nya äventyr, men också vardag

Jag vaknar med ett ryck av väckarklockan som ringer. 05.45. Mina ögonlock känns tunga, men jag får inte somna om. Jag har ett fullspäckat schema idag, med en massa saker att göra.

Det är tisdag morgon, eller kanske onsdag. Det spelar inte så stor roll faktiskt; för de flesta dagarna ser likadana ut. Utbytesåret i USA bjuder på många nya äventyr, nya människor och det absolut roligaste året du någonsin kan ha, men emellan de fantastiska upplevelserna kommer du inse att det även finns en vardag. Precis som i Sverige!

Löprunda och lunch i kafeterian

Klockan sex knyter jag på mig löparskorna och går ut genom dörren. Det är fortfarande mörkt, och staden har inte riktigt vaknat till liv än. Fem kilometer och trettio minuter senare är det ljusare, och folk har börjat göra sig redo för ytterligare en dag på skola och jobb.

Själv befinner jag mig på Eudora High school från åtta till tre varje dag. Första lektionen är bokföring, och sju klasser senare ringer klockan ut för dagen. Lunchen består av antingen tacos, kycklingburgare eller nuggets, och de små portionerna gör att jag ibland är hungrig redan några få timmar senare. Dock gör det inte så mycket, för jag vet att vi kommer bli bjudna på mackor under softballträningen!

Om high school i USA


utbytesstudent usa skollunch

Träning med softball-laget

För så är det ju också, att alla skollag tränar varje eftermiddag, varje dag, efter skolan. Så när klockan slår 15.00 börjar de flesta elever röra sig mot omklädningsrummen.

Track and field, fotboll, softball och baseball-spelare skyndar sig för att hinna till träningen i tid. Själv tillhör jag softball-laget, och det är så roligt att jag inte alls har några problem med att träna till halv sju varje kväll.

Catching, Pitching, first base och second base. Detta är en sport jag aldrig har spelat tidigare, men alla säger alltid att man borde prova nya saker, och efter detta år kan jag inte hålla med mer. Ta del i så mycket du kan, för i slutändan kommer det vara detta du minns! Mitt lag är det bästa laget jag någonsin hade kunnat önska mig, och efter att tränarna har sagt hejdå är det inte sällan vi stannar kvar lite längre. Bara för att umgås med varandra och ha kul.

Om high school i USA


utbytesstudent i usa sport

Läxor och häng framför TVn

Närmare elva timmar efter att jag först lämnade mitt amerikanska hem kommer jag tillbaka igen, trött och nöjd över dagens aktiviteter och skratt med kompisar. Vanligtvis har jag några läxor att göra klart framför tvn, innan min kropp säger att det är dags att gå och sova igen. 22.00, och jag somnar utan problem.

Imorgon är det onsdag, eller kanske torsdag. Det spelar inte så stor roll faktiskt; för vardagen kommer infinna sig i USA, precis som i Sverige.

Lina bloggar från Kansas under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i USA? Tveka inte att ansöka redan idag!

Ansök till ett high school-år