Oförglömlig stämning på en amerikansk fotbollsmatch

high school usa amerikansk fotboll

Mycket på min bucket list

Den amerikanska kulturen lockade mig mycket innan jag kom hit, och jag hade som mål att få prova på många av de sakerna som jag tidigare bara hört talas om. BBQ's, sportevenemang, drive throughs och pep-rallys var bara några av alla de saker jag ville vara med om från min långa bucket-list.

Nu har jag varit här i USA i mer än två månader, och allt jag kan säga är att jag har redan fått uppleva så många nya grejer! Mycket är tack vare min värdfamilj och alla nya ställen de har introducerat mig till. Vi har spenderat mycket tid tillsammans, och de har visat mig den amerikanska kulturen med stor entusiasm.

Skrikande fans, bandet som spelar & enorm laganda

En av de bästa upplevelserna vi har haft tillsammans är alla amerikanska fotbollsmatcher vi har gått på. K-state är ett collegelag som tillhör Kansas State University, och vi åker dit i stort sett varje hemmamatch för att heja laget till vinst.

College-fotboll är något väldigt stort här i Amerika, och något jag har drömt om att få uppleva länge. Skrikande fans, bandet som spelar, solnedgång bakom stadion och den enorma lagandan är en sak jag ofta sett på film, men nu också en sak jag har fått vara med om på riktigt.

Hela helgen blir ett äventyr

Matcherna spelas vanligtvis på lördag eftermiddag, men de lyckas göra hela helgen till ett äventyr!

Varje fredag innan en match packar vi bilen full med mat och kläder, kopplar på husvagnen, och kör de två timmarna upp till Manhattan, staden där matchen hålls. Husvagnen min värdfamilj äger är så stor som ett mindre hus, och det är i den vi sover under de helgerna vi kollar på fotboll.

60 000 på plats i arenan

Efter en skön sovmorgon på lördagen åker vi in till området, och timmarna innan matchen börjar sitter vi utanför stadion och äter amerikansk barbeque-mat, pratar med andra fans, hör orkestern spela, ser the cheerleaders gå förbi och träffar maskoten, Willie the Wildcat. Alla bär antingen lila eller vitt, och närmare 60,000 människor är på plats. När matchen väl börjar är hela stadion fylld till brädden.

Stanna här för alltid

Det är något speciellt med att stå mitt bland alla amerikanare, och något speciellt med att se lyckan hos alla fans när laget gör en touchdown. Jag har varit med om mycket under mina två månader här, men alla de fotbollsmatcher jag har fått möjlighet att se sticker verkligen ut från mängden. De får mig att inse hur otroligt lyckligt lottad jag är över att ha fått komma dit jag faktiskt kommit. Får mig att inse hur glad jag är över att jag har tagit mig hela vägen hit.

USA behandlar mig riktigt bra, och just nu känns det som om jag skulle kunna stanna här för alltid!

Lina bloggar från Kansas under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i USA? Tveka inte att ansöka!

Ansök till ett high school-år