Att vara med i volleybollaget på high school

sporter på high school

Volleyboll redan andra skoldagen

Första dagen på High School frågade jag runt efter vem jag skulle prata med för att gå med i volleybolllaget, och jag är så glad över att jag gjorde det. Redan efter andra skoldagen började jag vara med på träningarna efter skolan, och sen dess fram till igår så tränade jag varje vardag plus lördagar.

De enda dagarna vi inte hade träningar var söndagar och de dagar vi hade match. Igår spelade jag min sista volleyboll match någonsin, och nu är säsongen slut för oss, men jag är så glad över mitt beslut att spela volleyboll, även om det har varit tufft ibland.

Stöttning i laget

Innan jag kom till USA hade jag bara spelat volleyboll på idrotten någon gång i skolan i Sverige, medan de flesta andra i laget hade spelat i 7 år. Med andra ord, jag var långt ifrån på samma nivå som alla andra, men därför var jag även den som utvecklades mest under säsongen.

Alla i laget, inklusive min coach, var så otroligt hjälpsamma och stöttande. Jag tror inte att någon annan i laget fick så mycket beröm när de hade en bra pass eller en bra smash.

Bästa minnet

Jag kommer också alltid att minnas första gången jag fick starta Varsity, det var på en hemmamatch, så nästan hela skolan var och tittade. Innan matchen börjar så ropar de alltid upp alla de sex som startar, sen kan man alltid byta in andra spelare, men de sex som startar blir uppropade och får springa upp och hälsa på domaren.

Så de började med de vanliga spelarna, säger namn och nummer, och alla klappar och hejar på när de springer fram och hälsar. När de har sagt 5 namn så hör jag plötsligt mitt nummer och namn ropas upp och alla på läktaren och laget börjar applådera, jag blev sjukt förvånad och glömde nästan bort vad jag skulle göra, men blev otroligt glad. Och även om jag inte fick spela hela matchen sen så kan jag alltid säga att jag, som knappt hade rört en volleyboll innan säsongens start, fick starta Varsity.

Perfekt sätt att lära känna folk

Även om det är lite skönt att säsongen är över så jag har tid att göra något annat efter skolan så är jag otroligt glad över att jag spelade. Har lärt känns så många härliga personer och det var verkligen skönt att ha något att göra hela tiden i början så jag slapp känna mig ensam innan jag lärde känna folket på skolan. Jag kommer verkligen sakna våra bussturer till och från matcherna, turneringarna och allt annat skoj som jag har fått uppleva under tiden jag har spelat.

Tycker definitivt att alla ni som åker på utbytesår borde prova på att spela en sport, för det är otroligt kul och ett perfekt sätt att lära känna folk, och det gör ingenting om du inte har spelat sporten innan, tvärtemot, det är alltid kul att prova något nytt!

Emma bloggar från Illinois under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Illinois? Med oss på Explorius kan du lägga till Illinois som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år