Emmas resa till Chicago

utbytesstudent usa resa

Utbyta erfarenheter med andra utbytesstudenter

En otroligt rolig upplevelse hittills under mitt utbytesår i USA var helt klart resan till Chicago som jag gjorde med min amerikanska organisation andra helgen i december. Resan påminde väldigt mycket om Soft Landing Camp i New York och det var otroligt roligt att prata med alla de andra utbytesstudenterna som och utbyta historier om vad som hänt hittills under utbytesåret.

Vi var ungefär 50 utbytesstudenter på resan och det var människor från hela världen, Nya Zeeland, Brasilien och Sydkorea är bara några exempel. Det är verkligen jättecoolt att prata med alla folk från alla delar av världen och lära känna dom. Jag kommer komma hem efter mitt utbytesår i USA med inte bara vänner i Amerika, men med vänner från hela världen.

Det var även två andra tjejer från Sverige, och det var även väldigt kul att prata med dom, dock pratade vi engelska hela tiden. Det skulle kännas väldigt konstigt att börja prata svenska helt plötsligt!

Skridskor och Willis Tower

Några av grejerna vi gjorde under resan var bla att åka skridskor i Millenium Park vilket var jättemysigt. Från där vi åkte så kunde man se den stora bönan som säkert alla känner igen från någon film eller liknande. Vi åkte även till Navy Pier som är pir i Lake Michigan, det är jättefint där och man har otrolig utsikt över vattnet.

En annan grej vi gjorde var att vi åkte upp i Willis Tower som är en av de högsta skyskraporna i världen, den är högre är t.e.x. Eiffeltornet och Emire State Building och högst uppe på Skydecket skunde man se ut över hela Chicago.

utbytesstudent usa chicago

Julklappsshopping

Men mest spenderade vi nog vår tid på Michigan Avenue som är shoppinggatan. Julklappar inköptes och även en del saker till mig själv. Hade en otroligt rolig tid i Chicago och mest roligt av allt var att bara vara med de andra utbytesstudenterna och höra vad de hade att säga. Allas värdfamiljer, städer och skolor är verkligen helt annorlunda, men även fast det är så annorlunda verkade alla ha det jättebra.

Att komma hem

När det var dags att åka hem igen  åkte vi tåg och det var även första gången jag åkt med kollektivtrafiken sen jag kom hit. Och när vi kom till mitt stopp och jag gick av stod båda mina värdföräldrar och väntade på mig. Det påminde väldigt mycket om när jag kom hit första gången och de hämtade upp mig på flygplatsen. Skillnaden var bara att den här gången kändes det som att komma hem.

Emma bloggar från Illinois under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Illinois? Med oss på Explorius kan du lägga till Illinois som delstatsval vid din ansökan

Ansök till ett high school-år