Att vara med i en musikal på High School

musikal high school year

Ofta hör man om folk som provar på nya sporter under sitt utbytesår i USA, något som även jag gjorde. Men eftersom det redan finns så många inlägg om det så tänkte jag berätta om hur det var att vara med i en musikal för första gången.

Bekväm med engelskan

Om någon hade sagt till mig för ett år sen att jag skulle stå på scenen på mitt high school och sjunga och spela teater på engelska, hade jag aldrig trott dem. Inte ens en eller två månader in i mitt utbytesår kände jag mig så bekväm med engelskan att jag hade trott på att jag 8 månader senare skulle stå på den scenen. Men det visar verkligen hur mycket man lär sig och utvecklas under ett utbytesår.


När mina vänner försökte övertyga mig om att vara med på musikalen tänkte jag att det verkligen inte var min grej och att jag redan hade fullt upp med friidrottsträningar och tävlingar, men jag är verkligen sjukt glad att de lyckades övertala mig.

musikal high school usa

Man blir som en familj för varandra

Musikalen som min skola gjorde i år var Bye Bye Birdie som handlar om en ung popstjärna som blir inkallad till militären under andra världskriget, en pjäs som alltid kommer betyda något speciellt för mig efter det här. För även om det ibland var lite jobbigt att efter friidrottsträningarna gå och ha musikalträning i två timmar, har jag verkligen så många härliga minnen från timmarna på scenen, och även dom bakom scenen.

Och jag har kommit så nära personer som jag inte riktigt kände förut och framför allt har jag blivit mer bekväm och utåtriktad. Det är verkligen galet hur mycket den här musikalen har gett mig. För tro mig, även om folk har velat döda varandra när det inte går som det ska och folk inte kan sina repliker, så blir man verkligen som en familj efter ett tag, man stöttar och hjälper varandra.

high school år musikal

High school spirit finns verkligen på riktigt

Så jag vill verkligen tipsa alla att ”expand your horizons” verkligen är något alla borde försöka göra under sitt utbytesår. För jag är verkligen inte en teaterperson eller liknande, men jag hade verkligen så sjukt kul under den här musikalen.

Och man behöver verkligen inte ha en huvudroll om man inte vill, utan jag vara bara en extra i bakgrunden, men det räckte gott och väl för mig.

Även om jag inte har övertalat någon om att delta i en musikal, så hoppas jag ändå att alla framtida utbytesstudenter försöker delta i åtminstone en sport eller annan aktivitet, för gemenskapen som man får genom det är verkligen otrolig. High school spirit finns verkligen på riktigt och att vara en del av något sånt är något man aldrig glömmer.


Emma bloggar från Illinois under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Illinois? Med oss på Explorius kan du lägga till Illinois som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år