När det inte blir som man tänkt sig

utbytesstudent illinois usa

Drömmar om soliga Florida

När jag bestämde mig för att åka på ett utbytesår till USA förställde jag mig, som säkert många andra, ett år taget ur en High School-film. Jag föreställde mig en placering i en varm stat, typ Florida eller Kalifornien, hos en familj med två eller tre barn, nära till skolan och stranden. En stor skola med massor av sporter och aktiviteter.

Jag fick ingenting av det.

Innan jag fick samtalet om min placering så hade jag aldrig hört talas om Illinois, så när de försökte förklara var jag skulle bo så hade jag ingen aning. Min familj skulle bestå av en värdmamma och värdpappa, hundar och katter. Jag skulle bo ute på landet och gå i en liten skola, det var alltså inget av det jag hade tänkt mig.

Självklart var jag otroligt glad över att ha fått min placering, och jag var otroligt taggad på att få träffa min nya familj, men innerst inne tyckte jag nog att det var lite orättvist, att jag skulle få bo i Illinois, medan andra utbytesstudenter skulle få bo i Kalifornien.

Vill inte byta ut familjen mot någon annan!

Men sen jag kom hit har jag insett hur otroligt fel jag hade, hittills har jag haft den bästa tiden någonsin och skulle inte vilja byta ut min placering mot någon annan.

Min värdmamma är den bästa någonsin och jag är otroligt nyfiken på att träffa min värdpappa som kommer hem till Thanksgiving.

Eftersom jag går i en liten skola så vet alla vem jag är, och alla var otroligt nyfikna på mig från dag 1 och alla vill vara med när jag provar nya saker för första gången. I en liten stad känner de flesta varandra och alla är otroligt trevliga och hjälpsamma. Sen jag kom hit har jag fått prova så otroligt många nya saker, både godis och mat, men även western ridning och åka bakom min uncle Sam på hans motorcykel längst alla fält här i Illinois.

Alla utbytesår är unika

Vad jag vill säga med det här inlägget är att ingen placering är lik en annan och det är omöjligt att föreställa sig hur året kommer se ut innan du faktiskt kommer hit. Så ha inga förväntningar innan du åker, utan se bara fram emot att få prova nya saker och träffa nya människor och jämför inte din placering massa med andra utbytesstudenter, alla placeringar är unika. 


Emma bloggar från Illinois under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Illinois? Med oss på Explorius kan du lägga till Illinois som delstatsval vid din ansökan!


Ansök till ett high school-år