Första dagen på High School i USA

Till alla er som inte ännu har varit med om er första dag på High School har jag en sak att säga - oroa er inte!

Jag är numera ett levande bevis på att man faktiskt överlever det, och kan även säga att all min oro och nervositet var i onödan. Just nu sitter jag i min säng, i mitt amerikanska hem efter min första dag på High School i USA och allting känns jättebra.

Gul skolbuss

Något av det som jag var väldigt taggad på var att få åka i den gula skolbussen till skolan, det känns så himla amerikanskt. Men när det väl blev dags så fegade jag nästan ut.

Det känns lite fånigt nu i efterhand att jag drog med min värdmamma ut så hon fick stå och vänta med mig, men återigen, jag oroade mig i onödan. Så fort jag steg på bussen så möttes av jag av en jättetrevlig chaufför, och sen var det lätt att se att små barn satt fram, och de äldre bak. Så jag gick helt enkelt bak och satte mig med de äldre, som direkt frågade mig om jag var den nya utbytesstudenten, som om de inte redan visste svaret, och sen var det lätt att prata vidare från det.

Nyfikna klasskompisar

En sak som jag snabbt märkte under skoldagen var att folk blir mycket mer intresserade och roade om man säger “Nej det har jag aldrig provat” eller “Vad är det?” när dom frågar dig om du har testat eller smakat något. Så även om du kanske ha ätit på Taco Bell någon gång, säg att du inte har det när dom frågar och du får garanterat genast 10 erbjudanden från folk som vill åka dit med dig någon gång!

En liten osanning har ju aldrig skadat någon och efter det så kommer du få 1000 frågor om olika snabbmatsställen och godisar, med andra ord ett samtalsämne som aldrig tar slut!

Våga ta initiativ!

Det viktigaste att komma ihåg under dagen är bara att le och våga ta första initiativet, sätt dig bredvid någon när du går in på en lektion, gå fram till några som ser trevliga ut i matsalen och fråga om du kan sitta vid dom, du kommer inte få ett nej som svar. Och det är okej att spela lite dum och fråga vad "s’mores" är även om du redan har koll, se bara till att det inte är samma person som du frågar fler gånger.

Så lycka till alla ni som fortfarande har att se fram emot er första dag på High School!

Emma bloggar från Illinois under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Illinois? Med oss på Explorius kan du lägga till Illinois som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år