Resor under utbytesåret

resor utbytesstudent usa

USA tror jag är ett drömresmål för många, men att faktiskt få möjligheten att leva ett helt liv i detta land är något som är helt fantastiskt. Jag har även fått möjligheten att resa runt i USA och har besökt delstater som Hawaii i, Utah, Washington, Arizona och Idaho.

Den allra första resan gjorde jag tillsammans med min värdsyster Noelle. Under julen hade min värdmammas föräldrar flugit upp från Arizona och vi hade tillsammans spenderat en jättemysig jul. Under julen bjöd de ner mig och Noelle till Arizona. Något som vi båda var väldigt exalterade över! Då deras mormor bor i Utah bestämde vi oss för att även besöka henne.

Kortspel & Grand Canyon

Så i januari satte vi oss i ett plan mot Gilbert, Arizona. Arizona är absolut en av mina favoritdelstater och jag blev väldigt förvånad om hur mycket jag tyckte om det då det inte är en delstat man hör jättemycket om. Det var palmer överallt och temperaturen var helt perfekt för att bara vara januari.

Hennes mormor och morfar accepterade mig genast som en i familjen och vi hade flera spelkvällar tillsammans med andra släktingar. Jag kommer alltid komma ihåg oss gråtandes i köket av skratt från att ha spelat den engelska version "av andra ord", hennes morfar proppa oss full med glass eller hur jag och Noelle joggade gatorna på Arizona medans solen gick ner. Vi besökte även Grand Canyon som var KALLT men så fint!! De tog oss till en övergiven cowboy-by och gjorde allt de kunde för att vi skulle få den bästa resan. 

Fått nya familjemedlemmar

Efter 3 fantastiska dagar i Arizona flög vi till Utah där vi mötte upp Noelle's Farmor. Det var första gången jag träffade henne och även hon accepterade mig i familjen väldigt snabbt. Då min värdfamilj är väldigt religiös hade hon köpt biljetter till ett tempel som egentligen bara är öppet för mormoner. Nu hade det ett öppet hus vilket är ytterst ovanligt så därför ville de gärna ta möjligheten att visa mig.

Templet var så himla vackert och det var väldigt intressant att få se vad ett tempel innebar då detta är något som det pratas mycket om inom mormonkyrkan. Resterande av helgen spenderade vi med att kolla runt i Utah, shoppa, äta god mat och lära känna varandra. När det var dags att åka hem hade jag inte bara skaffat mig massa fina minnen men också fått 3 nya familjemedlemmar.

Resor i USA


resa utbytesår usa


God mat och marknad i Seattle

En annan resa som jag är så glad att jag fick göra är när jag och Noelle åkte upp till min värdpappa i Seattle där min värdpappa jobbar under veckorna. I april hade vi planerat att resa dit i två dagar. Vi bodde i min värdpappas lägenhet och just under denna vecka var det sol och 30 grader.

Första kvällen tog oss han till en känd Brasiliansk restaurang. Medan vi åt kom det personal och skar upp kött på tallriken, det fanns även en jättestor buffé med allt du kunde tänka dig. Efter det överraskade han oss med att ta oss till ett pedikyr/manikyr/ställe.

Dag två åkte vi till "piké market" som är en välkänd och speciell marknad i Seattle med en massa olika gångar, konstiga golv och intressanta affärer. Efter flera timmar i marknaden åkte vi till en jättespeciell skaldjurs restaurang där de helt enkelt kom och hällde skaldjuren på bordet och vi fick äta bäst vi ville. Så roligt och gott! Dagen avslutades med en guidad tur över Edmund i Washington film och Pizza.

När jag om flera år sitter och ser tillbaka på mitt utbytesår är jag säker på att dessa resor kommer vara några av höjdpunkterna. Sakerna jag har fått uppleva, människorna jag har träffat och sakerna jag lärt mig kommer alltid vara med mig.

Alice bloggar från Oregon under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Oregon? Med oss på Explorius kan du lägga till Oregon som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år