7 magiska dagar på Hawaii

utbytesstudent usa hawaii

Dröm att surfa på vågorna

Ett drömresmål för mig har alltid varit Hawaii och jag har ofta sagt att innan jag dör så ska jag ha surfat vågorna på Hawaii. När möjligheten öppnade upp sig här för mig här i USA så blev det ett enkelt beslut, självklart skulle jag åka!

Jag är nu precis hemkommen efter 7 magiska dagar på Hawaii och detta är dagar som jag alltid kommer att komma ihåg.

Träffa andra utbytesstudenter var som att komma hem

Jag anlände en lördag runt klockan två på Hawaii flygplats och redan där mötte jag upp flera andra utbytesstudenter. Jag kan inte riktigt förklara hur skönt det var åter igen träffa svenskar eller andra skandinaver. Det var lite som att komma hem.

Även om vi aldrig tidigare träffat varandra, kommer från olika familjer och olika platser i USA så hade vi alla något gemensamt. Vi förstod precis vad det innebär att vara utbytesstudenter och för första gången behövde inte detta förklaras. Jag kunde prata vardaglig svenska igen och jag insåg precis hur mycket jag hade saknat det.

utbytesstudent resa hawaii

Surfing, Pearl Harbor, hiking och snorkling

Hela veckan var späckfylld med aktiviter och upplevelser. Vi surfade, besökte pearl harbor, hikade en vulkan, snorklade, polynesian culture center och så mycket mer. På kvällarna åt vi alltid på olika resturanger som hard rock cafe, bubbagump och pizza. Oftast efter middagen så hade vi också några timmar av fritid. Det spenderas med att strosa shoppingatorna, spelandes kort eller bara hänga med folk från hela världen i lobbyn.

Något som jag tyckte var väldigt roligt är hur mycket vi fick lära oss om Hawaiiansk kultur. Vi hade en “local” som busschaufför som hela tiden visade oss olika ställen, berättade historier eller lärde oss språket.

Om Hawaii Reunion

utbytesstudent surf kurs

Mahalo!

När en vecka gått och det var dags att säga hejdå till alla människor man träffat kändes det som att jag känt dem hur länge som helst. Vi hade under bara en vecka delat så många skratt, upplevelser och framförallt vår gemensamma dröm om Hawaii. Jag har nu kontakter över hela världen och jag kommer alltid att minnas denna veckan med dessa människor.

Om ni har möjligheten att jobba ihop det där extra pengarna för att åka så GÖR det. Hawaii är ett fantastiskt land och jag är så fruktansvärt glad att jag åkte. MAHALO till alla underbara utbytisar och Hawaii.

hawaii usa high school

Alice bloggar från Oregon under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Oregon? Med oss på Explorius kan du lägga till Oregon som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år