Att säga hejdå för ett år utomlands som utbytesstudent

utbytesstudent avsked


Vi är grymma!

Jag vill inleda mitt första inlägg med att understryka hur grymma vi utbytesstudenter är. Att lämna hela sitt liv kräver mod, beslutsamhet och styrka.

Så hur gör man för att på bästa sätt säga hejdå?

Mina sista dagar hemma var mycket jobbigare än vad jag hade förväntat mig. Jag hade i flera månader fått och tänkt på mitt utbytesår i USA och alla de fantastiska saker jag skulle få uppleva. Vad jag däremot inte hade tänkt lika mycket på var allt de jag var tvungen att lämna. Min fina familj, vänner och släkt.

Hur ska man säga hejdå till hela sitt liv?

Jag valde att ha en stor avskedsfest för alla mina vänner. Det var ett perfekt sätt att träffa alla de jag ville och ge mig ett bra avslut från Sverige.

Taggad, ledsen, nervös, glad och förväntansfull

Avskedsfesten gjorde att allt blev så himla verkligt, jag kunde nu på min egna hand räkna dagarna jag hade kvar i Sverige och det kändes helt sjukt. Mina sista dagar hemma var jag ett känslomässigt vrak. Jag var så taggad, rädd, ledsen, nervös, glad och förväntansfull. Det var så mycket jag ville hinna med på så lite tid.

Då jag fortfarande var hemma när alla börjat skolan packade jag på dagarna och umgicks med folk på kvällarna. Ett stort tips till er kommande utbytesstudenter är att börja packa i tid, på det sätter behöver du inte spendera din sista dag hemma med att packa.

Dagen innan jag skulle åka kom alla mina närmaste kompisar hem till mig för att säga ett sista hejdå. Jag hade tidigare föreställt mig att detta skulle bli väldigt jobbigt med en massa tårar, men jag tror ingen av oss riktigt förstod. Vi förstod inte att detta var vårt sista hejdå för 10 månader och på något sätt var det skönt. Jag kramade om de en sista gång, berättade för de hur mycket jag älskar de och sa sedan hejdå.

Resterande av kvällen spenderades hemma med min familj. Vi åt en god och mysig middag och pratade hela kvällen.

En känsla av tomhet

Klockan 4.30 ringde klockan därpå och det var daga för avfärd. Med nästan ingen sömn och med tre stora resväskor satte jag mig i bilen med resterande av min familj. Efter att alla väskor var incheckade, vägda och alla biljetter utskrivna fanns det ingenting kvar att göra än att säga hejdå. Det hejdå't däremot var nästan för verkligt.

Efter många tårar och kramar tog jag mina väskor och gick. Så fort jag satte på planet fick jag en enorm känsla av tomhet och tårarna rann i princip från Landvetter till Arlanda. Vem var jag nu?

Äventyret har börjat!

Ganska snabbt på Arlanda mötte jag upp massa andra utbytesstudenter och tomhetskänslan försvann ganska fort. Jag hade sagt alla mina hejdå'n och dagen jag väntat på länge var äntligen här, nu började mitt äventyr!!

Alice bloggar från Oregon under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Oregon? Med oss på Explorius kan du lägga till Oregon som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år