Med ett bultande hjärta steg jag äntligen av planet..

första mötet med värdfamilj USA

Med ett bultande hjärta
steg jag äntligen av planet i Portland, Oregon. Nu skulle jag för första gången få träffa min värdfamilj. Hur skulle jag bete mig? Vad skulle jag säga? Alla dessa tankar for igenom mitt huvud medan jag gick igenom flygplatsen för att hämta mig bagage.

Helt plötsligt hörde jag flera röster som ropade mitt namn och när jag kollade upp stod hela min värdfamilj där med kameror och en jättefin skylt.

Jag blev jätteförvånad då jag trodde jag skulle möta upp de efter att jag hämtat ut mitt bagage, men helt plötsligt så var de alla där! Jag kramade om allihopa och min yngsta värdbror tog direkt min hand och drog mig igenom hela flygplatsen. Bilfärden hem som jag hade oroat mig för så mycket gick utan problem, den var fylld av frågor och berättelser.

Nu har jag vart hos min värdfamilj i nästan en månad och jag trivs jättebra, alla i min familj har varit så måna om att jag ska trivas och då vi sammanlagt är 7 stycken så behöver man aldrig känna sig ensam. Vi håller fortfarande på att lära känna varandra och våra olika vanor men för varje dag som går så känner jag mig mer och mer hemma. Ingenting i den här familjen är som min familj i Sverige och självklart finns det små utmaningar i varje dag, men jag reste inte runt halva jordklotet för att åka till en familj som min. Se det som en möjlighet att växa i dig själv och att få se livet från en ny sida.


Ett tips till er kommande utbytesstudenter är verkligen att ha ett öppet sinne för allt. Du kommer att kastas in i en helt ny verkligheten med helt nya människor och alla du kan göra är att acceptera det. Jag kunde inte haft mer tur med min värdfamilj och jag är tacksam varje dag för att de alltid är där för att stötta och få upp mitt humör.

Alice bloggar från Oregon under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Oregon? Med oss på Explorius kan du lägga till Oregon som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år