High school är en värld fylld av olika sporter, aktiviteter och klubbar

high school usa sport blogg

Detta är en perfekt möjlighet för dig som utbytesstudent att testa på något nytt och träffa människor! Jag har under min tid här i USA hunnit testa på 3 olika sporter. Cross country, simning och friidrott.

Då jag bor väldigt öde och med en värdfamilj som inte har möjlighet att köra mig till sporter har jag helt enkelt gjort de sporter jag har kunnat få skjuts till. Detta har gjort valen enkla men även fått mig att prova saker jag aldrig trodde jag skulle göra.

Cross country en tuff utmaning

I början av året testade jag på Cross country vilket var något av de jobbigaste jag någonsin gjort. Då jag kom in senare i säsongen var alla redan mycket bättre än mig och jag fick kämpa mig igenom träningarna och tävlingarna.

Hur som helst så träffade jag en kille där som bodde relativt nära mig och var villig att köra mig till nästa säsongs sport. Vilket leder mig till min andra sport här, simning.

high school usa skola sport

Tidiga mornar med simningen

Jag gick in i simningen med noll förväntningar och visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Första dagen för mig blev en riktig chock! Inte nog med att jag var tvungen att gå upp 4.30 på morgonen, vi skulle även simma utomhus?!?!

I Oregon i november är vädret ungefär som hemma i Sverige. Det var svinkallt, tidigt och jobbigt. Men efter ett tag när man lärt sig hur allt fungerade och vant sig vid de tidiga mornarna och den kalla temperaturen utvecklade jag en stor kärlek för sporten.

Jag älskade känslan av att vara i vattnet och att vara en del av ett lag. Jag kämpade hårt och gjorde mitt allra bästa, vilket till slut faktiskt gav mig en plats i varsitylaget. Vilket är de topp bästa i laget. När säsongen var slut hade jag skaffat mig flera nya vänner men framförallt lärt mig en helt ny sport.

high school-år sport

Track meets höjdpunkten på veckan

Min tredje och sista sport här är track vilket nog är min favoritsport. Precis som med de andra sporterna började jag i track eftersom min granne går i det och jag kan få skjuts av henne. I början av säsongen tänkte jag att jag skulle gå i sprint och höjdhopp.

Det tog inte långt tid innan jag insåg att det kanske inte riktigt var min grej och en av mina tränare föreslog diskus vilket jag först var extremt negativt inställd mot. Men även detta har jag nu lärt mig att älska och jag blir bättre och bättre varje dag. I vår track grupp är vi runt 170 människor och jag trivs väldigt bra med de flesta. Har pratat och lärt känna massa nya människor och våra track meets är en av mina favoritdelar av veckan.

Testa sporter du knappt visste existerade

Att vara en utbytesstudent är en utmaning på alla sätt och det kan ibland vara svårt att hitta vänner eller veta vad man ska göra efter skolan. Rekommenderar därför starkt att börja i en sport då de inte bara håller dig i form men även hjälper dig mycket med ditt sociala liv. Du kan även utveckla ett intresse för sporter du knappt visste existerade, precis som jag har gjort!

Sporter har/är en sån stor del av mitt år och också något av det bästa. Så gå ut ur din comfort zone och prova på något nytt. Det kan vara svårt, stelt och jobbigt men det är också så givande, roligt och socialt. Kör på bara!

Alice bloggar från Oregon under sitt utbytesår i USA. Vill du också plugga på high school i Oregon? Med oss på Explorius kan du lägga till Oregon som delstatsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år