När två världar mötsI slutet av maj kom mina föräldrar till Storbritannien och jag fick träffa dem för första gången på mycket länge. För enkelhetens skull tog jag bussen till Heathrow för att möta upp dem och hela bussresan hade jag svårt att sitta still för jag ville så gärna spola fram tiden några timmar.

Det var med spänning som jag fick stå på flygplatsen, inte tvärtom som det kanske brukar vara för de flesta utbytesstudenter. Då slog det mig att det faktiskt var de som var på besök och att JAG, lilla jag, var den som faktiskt bor här. Precis som på alla filmer sprang jag och mötte dem direkt när de kom ut genom dörrarna och blockerade vägen för alla andra, haha. Det var solklart helt värt det!

Runor

Under deras besök åkte vi på en roadtrip i södra England och besökte bland annat Stonehenge, Bath och Lands End. Att besöka nya ställen är något av det roligaste jag vet, men det var faktiskt inte det bästa med resan. Det var alla småsaker som att kunna äta frukost tillsammans, se hur allt som var ovanligt för dem som tex att maten blir packad åt en i vissa mataffärer är helt naturligt för mig och att dessutom kunna prata med varandra och faktiskt vara på samma ställe. Sedan var det ju extra kul att kunna sno pappas efterrätt igen.

Vägskylt

Vi avslutade vår roadtrip med ett besök i Torquay och vid upprepade tillfällen fick pappa påminna mig om att förklara vart vi skulle och inte bara “kör till tågstationen och sedan vänster”. Mina föräldrar har ju bara upplevt Torbay genom mina berättelser och bilder och de fick många aha-upplevelser när de fick se allt med egna ögon.

Vacker innergård

Min värdfamilj var dessutom mycket nyfikna på mina föräldrar och bjöd därför in dem på ett cream tea hos oss. Jag var mycket nervös inför det besöket och flera tankar snurrade runt i mitt huvud. Tänk om de inte skulle tycka om varandra? Eller om det skulle bli stel stämning? Inget av det inträffade som tur var utan det kändes som att de var gamla vänner.

Båda mina föräldrapar, det här var ju riktigt skumt att skriva, men det är ju sant, visste ju redan en hel del om varandra eftersom jag har pratat om dem på båda håll så att säga.

Jag märkte under det besöket att jag faktiskt har fått en extra familj som alltid kommer att ligga mig nära om hjärtat trots att det är 1391 km mellan oss när jag lämnar ett hem för att åka hem till mitt andra hem.

Tilda bloggar från Torquay under sitt utbytesår i Storbritannien. Vill du också plugga på high school i Torquay? Med oss på Explorius kan du lägga till Torquay som storstadsval vid din ansökan!

Ansök till ett high school-år