Blogg: Resfeber?

Jag har ända sedan oktober förra året varit inställd på att jag ska åka iväg på mitt utbytesår till Storbritannien. Ända sedan jag var liten har jag älskat utmaningar och jag skulle säga att ett utbytesår är en riktigt stor utmaning. Jag har ingen aning om hur jag kommer att få det i Torquay eller hur jag kommer att hantera olika situationer, dessutom på ett annat språk än svenska. Jag har längtat efter att få åka iväg och prova på något nytt så länge nu och även ställt mig in på att det är framförallt jag som ska prova på nya saker. Jag har inte riktigt tänkt på att livet här hemma fortsätter. På något sätt har jag sagt till mig själv att ingenting här hemma kommer att hända och att jag inte kommer att missa något. Nu när jag tänker efter så borde vi vända på det där uttrycket. Det är inte vi utbytesstudenter som missar saker hemma. Det är alla andra som missar saker vi utbytesstudenter får göra.Den här veckan börjar de flesta av mina kompisar gymnasiet och troligtvis är det första gången i världshistorien som jag kommer vara avundsjuk på någon som börjar skolan. Det finns en liten röst i huvudet som säger åt mig att jag inte borde åka iväg utan börja skolan tillsammans med alla andra. Är det här början på resfeber? Jag vet inte, men samtidigt är jag helt övertygad om att det här kommer bli ett av de bästa åren i mitt liv. Ska jag då låta den här lilla rösten förstöra för mig? Nej, det ska jag naturligtvis inte. Troligtvis kommer det inte att vara en dans på rosor hela tiden, fast det är ju å andra sidan livet i Sverige heller inte.

Om du precis som jag behöver lite pepp nu precis innan avresan, eller om du är osäker på om du vill åka, tänk dig då en gammal våg som du ställer vikter på för att väga och mäta. Lägg alla erfarenheter och upplevelser du kommer att få under ditt utbytesår på ena sidan och jämför det med att stanna kvar hemma. Vad väger tyngst?

Så har jag försökt att tänka de senaste dagarna och nu har jag precis varit i Stockholm med min mormor och morfar för att faktiskt utnyttja att jag har några dagar ledigt till innan jag åker. Till er som inte har åkt iväg på era utbytesår än och som också har kompisar som börjar skolan nu: Utnyttja tillfället! Träffa någon släkting som kanske inte jobbar eller någon annan person du vill se innan du åker iväg. Nu ska jag njuta av mina sista dagar i Sverige så hörs vi snart igen och då är jag i Storbritannien!!
Anmäl dig till ett high school-år